Ilk Defa Bartin Üniversitesinde Uygulandi

Yayın Tarihi : 06/01/2016

Bartin Üniversitesi Orman Fakültesinde gerçeklestirilen egitimlerde ögrencilere ilk kez bilgisayar destekli orman yolu projelendirme egitimleri verildi.

Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisligi Bölümü, doga turizmcilerini rahatlatacak bir projeye imza atti. Karayollari Genel Müdürlügünün, projelerinde son yillarda kullanmaya basladigi Netcad/Netpro programiyla Orman Mühendisligi Bölümü tarafindan orman yollarinin çizimine baslandi. Orman yollari için ilk defa gerçeklestirilen bilgisayar destekli projelendirme, Bartin Üniversitesi Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinatörlügü bünyesinde Doç. Dr. Kenan Melemez tarafindan yürütülen “Orman Yolu Insaatinin Bilgisayar Destekli Tasarim Programi ile Projelendirilmesi” adli çalisma kapsaminda gelistirildi. Proje, karayollari için hazirlanan Netcad/Netpro yaziliminin orman yollari için uygulanabilir oldugu sonucuna ulasilmasinin ardindan uygulandi.

Ögrenciler Için Büyük Firsat

Ilk defa Bartin Üniversitesi bünyesinde gerçeklestirilen projeden Orman Mühendisligi Bölümü ögrencileri de yararlaniyor. Netcad firmasi tarafindan uygulama ilkelerinin belirlenmesiyle ilk olarak 21 ögrenci programi kullanmaya basladi. Bilgisayar teknolojisinin hizla ilerledigi günümüzde verilen egitimler, Orman Mühendisligi Bölümü ögrencilerine mezuniyet sonrasi büyük firsatlar sunacak.

Proje egitimlerinin, Orman Genel Müdürlügü ve diger üniversitelerde de verilmesi planlaniyor