Bologna Süreci Semineri Gerçeklestirildi

Yayın Tarihi : 03/12/2015

Üniversitemiz Sürekli Egitim, Uygulama ve Arastirma Merkezi (BÜNSEM) ile Islami Ilimler Fakültesi tarafindan “Bologna Sürecinde Uyum Türkiye Yüksekögretim Yeterlilik Çerçevesi ve Kalite Güvencesi” konulu bir seminer düzenlendi. Etkinlikte konusan Bartin Üniversitesi Bologna Esgüdüm Komisyonu Sekretaryasi Yrd. Doç. Dr. Fatma Ünal yüksekögretim okullasma oranin ülkemizde 2005 yilindan itibaren hizli bir sekilde arttigini belirterek, 2014 verilerine göre Türkiye’de 184 üniversitenin oldugunu söyledi. Ünal, üniversite ögrencilerinin yatay ve dikey geçis ile Farabi, Mevlana ve Erasmus degisim programlariyla baska üniversitelere geçis yapabilecegini belirtti.

Bologna sürecinden de bahseden Ünal, “Bologna sürecinde amaç, yüksekögretim sistemlerinin kendilerine özgü farkliliklari koruyarak birbirleriyle karsilastirilabilir olmasi ve uyumlu hâle getirilmesinden ibarettir. Bologna süreciyle kolay anlasilir ve birbirleriyle karsilastirilabilir yüksekögretim diploma veya dereceleri olusturmak hedeflenmektedir. Ayrica yüksekögretimde lisans ve yüksek lisans olmak üzere iki asamali derece sistemine geçmek, Avrupa Kredi Transfer Sistemini (European Credit Transfer System, ECTS) uygulamak, ögrencilerin ve ögretim elemanlarinin hareketliligini saglamak, yayginlastirmak ve yüksekögretimde kalite güvencesi sistemleri agini olusturmak.” seklinde konustu.
Seminer, karsilikli soru cevaplarin ardindan son buldu.