Bartin’in Istihdam ve Kalkinma Sorunu Konusuldu

Yayın Tarihi : 02/01/2017

Üniversitemiz tarafindan ‘Bartin Ilinin Istihdam ve Kalkinma Sorunlarina Çözümleme ve Degerlendirme” üzerine bir toplanti gerçeklestirildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerin görevlerinden biri de sehrin sosyal ve kültürel gelisimin yaninda ekonomik gelisimine de katki saglamak oldugunu söyledi. Rektör Kaplan, “Gerçeklestirilen toplantiyla ilimizde tarim ve sanayinin gelismesine ve ihtiyaçlara uygun meslek elemanlarinin yetismesine katkida bulunmak amaçlanmistir. Sanayi, tarim basta olmak üzere tüm hizmetlerde modernlesmeyi, üretimde artisi saglayacak çalisma ve programlarin konusulmasi gerekiyor. Bu kapsamda ilimiz hakkinda sürekli arastirma, inceleme ve gerektiginde projeler gelistirmek üzere bir platform olusturulmasi planlanmaktadir.” dedi.
Rektör Kaplan’in yönettigi toplantiya; Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Birol Cangi, Organize Sanayi Bölge Müdürü Oguzhan Kasapoglu, KOSGEB Il Müdürü Abdurrahman Usta, Sosyal Güvenlik Il Müdür Vekili M. Saban Çengel, Çalisma ve Is Kurumu Müdürlügünden Muhsin Bayrak, Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügünden Sadik Kelez ve Emine Sancar, Ticaret Il Müdür Vekili Serpil Yüzlü, Kültür ve Turizm Il Müdürü Fuat Dursun, Orman Isletme Il Müdürü Selahattin Yanik, Bartin Liman Baskani Haydar Gökçe, Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Halil Balik, Memur-Sen Il Temsilcisi Mustafa Dagdeviren, Hak Isçi Sendikasi Il Temsilcisi Zeki Töngür, BAKKA Yatirim Destek Ofisinden Ferdi Köse, Bartin Üniversitesi Genel Sekreteri Erturan Asilogullari ve akademisyenler katildi.