Bartin Üniversitesinde Mayis Sonuna Kadar Tüm Etkinlikler Iptal

Yayın Tarihi : 16/05/2014
lçesinde yasanan facia nedeniyle Bartin Üniversitesi bahar senliklerinin iptal edilmesinin ardindan bugün Rektörlük tarafindan mayis ayi içerisinde gerçeklestirilecek tüm etkinliklerin iptal edildigi bildirildi.

Bartin Üniversitesinde Manisa’nin Soma ilçesinde yasanan facia nedeniyle bahar senlikleri iptal edilmisti. Bugün Bartin Üniversitesi Rektörlügünden yapilan açiklamada mayis ayi içerisinde gerçeklestirilecek tüm etkinliklerin de iptal edildigi bildirildi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in yaptigi açiklamada, sunlar kaydedildi: “Manisa’nin Soma ilçesinde milletçe yüregimizi kanatan, ülkemizi yasa bogan bu elim hadisenin acisini ögrencisiyle, akademik ve idari bütün personeliyle derinden hissediyoruz. Mayis ayinda gerçeklestirmeyi planladigimiz konferans ve sempozyum türü etkinlikler her ne kadar bilimsel ve kültürel nitelikte de olsa bu aci olay dolayisiyla üniversitemizde mayis ayinda yapilacak bütün bilimsel ve kültürel etkinlikleri iptal ediyoruz. Kazada hayatini kaybeden isçilerimize, Cenab-i Allah’tan rahmet, geride kalan acili ailelerine sabir ve yarali vatandaslarimiza acil sifalar diliyor, Ülkemizde ve dünyada bir daha böyle aci olaylarin yasanmamasini temenni ediyorum.”