Araştırma Görevlilerinin 33/a Geçiş Sürecine Dair Başvuru Kılavuzu

Yayın Tarihi : 13/02/2023
09 Şubat 2023 tarihli ve 32099 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7437 Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen 84 üncü Geçici Maddede; "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte; 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilenlerden tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık eğitimi yapmakta olanlar ve bu eğitimlerini tamamlamış olanlar hariç; tezli yüksek lisans veya doktora/sanatta yeterlik eğitimine devam eden veya bu eğitimlerini tamamlamış araştırma görevlilerinin, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde talep etmeleri ve 7/4/2021 tarihli ve 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun 3 üncü maddesindeki şartları taşımaları kaydıyla, kadrolarının bulunduğu üniversite tarafından 33 üncü maddenin (a) fıkrası kapsamında atamaları yapılır." hükmü yer almıştır.

Bu kapsamda, 50/d statüsünde görev yapan araştırma görevlilerinin 33/a maddesine göre atanmaları hakkında yapılması gereken işlemlere dair kılavuza ve dilekçeye aşağıdaki bağlantı adreslerinden ulaşılabilmektedir.

İlgililere duyurulur.

*KLV-0034 50-d Araştırma Görevlilerinin 33-a Kadrolarına Geçiş İşlemlerine Yönelik Başvuru Kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.

FRM-0923 50-d Araştırma Görevlilerinin 33-a Geçiş Talep Dilekçesine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

33/a maddesine göre atanma sürecine dair ilgili akademik birimlere gönderilen yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ.

*9 Mart 2023 tarihi mesai bitimine kadar müracaat edemeyen araştırma görevlileri, ilgili yasal düzenlemede belirtilen süre çerçevesinde 9 AĞUSTOS 2023 tarihine kadar başvurularını ilgili birimlere yapabilecektir.

SON Duyurular