“Acil Saglik Hizmetleri ve Paramedik“ Konulu Panel Gerçeklestirildi

Yayın Tarihi : 27/12/2016

Üniversitemiz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü (SHMYO) Doç. Dr. Ibrahim Tümen, “112 acil ekiplerinde görev yapan paramedikler, yaptiklari müdahaleler ile hastalarin hayatta kalma sansini yüksek derecede artiyor.” dedi.

Üniversitemiz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafindan "Acil Saglik Hizmetleri ve Paramedik" konulu bir panel gerçeklestirildi. Panelin oturum baskanligini yapan SHMYO Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen, Paramediklerin hasta üzerinde yapilmasi gereken tüm isleri yerine getirebildigini söyledi. Kaza, yangin, dogal afet gibi durumlarda ilk müdahalenin önemine vurgu yapan Tümen, “Paramediklerin bizim hayatimizda çok önemli yerleri var. Bunu son dönemlerde de görüyoruz. Insan hayatindaki acil vakalarda en önemli zinciri olusturuyorlar. Onlarin yapacagi bir müdahale, o insanin hayatini kurtariyor. Bu bakimdan bu meslek sadece bizim için degil bütün dünya ve ülkemiz için çok özeldir. Ülkemizde artik 112 acil ekiplerimiz çok sükür vakalara hizli bir sekilde müdahalede bulunuyor, çok hizli sekilde olay yerine geliyorlar. Insallah bu süre daha da kisalacaktir. Bu yönde de paramedik ve diger egitimler büyük önem arz ediyor.” dedi.

Panelde,  Dokuz Eylül Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Ersoy “Kurulusundan Günümüze Paramedik Egitimi ve Okullari”, Bartin Üniversitesi Ilk ve Acil Yardim Programi Ögretim Görevlisi Asli Saldamli “Paramedikler Için Etik”, Il Saglik Müdürlügünden Hasan Babayigit “Hastane Öncesi Acil Saglik Hizmetleri”,   Acil Tip Uzmani Dr. Ayhan Korkmaz “Acil Servis Isleyisi ve Triaj” konularinda konustu.