BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

2013-2014 Egitim Ögretim Yili Erasmus Personel Ders Verme Hareketliligi Basvuru Duyurusu

Yayın Tarihi : 16/04/2014
im ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi Hayatboyu Ögrenme Programi Erasmus Uygulama El Kitabi’na göre Erasmus Personel Ders Verme Hareketliligi ile ilgili kosullar asagidaki gibidir:

Ders verme hareketliliginin hedefleri:

  • Hareketlilik programina katilamayan ögrencilere farkli Avrupa ülkelerindeki yüksekögretim kurumlarinin akademik personeli ile isletme personelinin bilgi ve deneyiminden faydalanma imkâni vermek,
  • Pedagojik yöntemler konusunda uzmanlik ve deneyim degisimini tesvik etmek,
  • Yüksekögretim kurumlarina sunduklari derslerin çesit ve içerigini genisletme ve zenginlestirme konusunda destek olmak.

Basvuru Kosullari:

  • Yurtdisinda bir yüksekögretim kurumunda ders verme hareketliligi gerçeklestirmek isteyen personelin Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir yüksekögretim kurumunda tam/yari zamanli olarak istihdam edilmis ve o kurumda fiilen görev yapmakta olan akademik personel olmasi gerekir.
  • Ders verme hareketliliginden faydalanmak üzere gidilecek olan yüksekögretim kurumu ile gönderen yüksekögretim kurumu arasinda kurumlararasi anlasma olmasi gerekir. (Anlasmali Üniversiteler Duyurular bölümünde Erasmus Ders verme hareketliligi ilaninda açiklanmistir.)
  • Erasmus Ders Verme Hareketliligine basvuracak ögretim elemanlarinin ilk önce Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulu sekreterliklerine basvuru formu ile basvurup, daha sonra bu basvuru formlarinin tarafimiza üst yazi ile bildirilmesi gerekmektedir.
  • Ders Verme Hareketliligi 1 Temmuz 2014 tarihine kadar yapilmali, bu tarihten sonra basvuru kabul edilmemektedir.

Seçimler sirasinda Merkez tarafindan belirlenen ulusal önceliklerin göz önüne alinmasi gerekmektedir. 2013/2014 akademik yilinda ders verme hareketliligi faaliyeti kapsaminda:

  • Daha önce ders verme hareketliligi faaliyetinden faydalanmamis personele,
  • Daha önce ders verme hareketliligi faaliyetlerine dahil olmayan bölüm ya da birimlere,
  • Daha önce ders verme hareketligi faaliyetlerinde yer almayan veya az sayida yer alan ülke ve yüksekögretim kurumu ile hareketlilik faaliyeti gerçeklestirmeyi planlayan basvurulara öncelik verilmesi hedeflenmektedir.
  • Merkez, ders verme hareketliligi kapsaminda seçilen personelin ilgili hareketlilik faaliyetini gerçeklestirebilmesi ve faaliyetten verim elde edebilmesi için seçimler sirasinda personelin dil becerisinin göz önünde bulundurulmasini tavsiye etmektedir.
  • Ders verme hareketliligi faaliyetinde, ders verme süresinin en az 5 ders saatini içermesi gerekmektedir. Yurt disinda ders verme süresinin 5 saatin altina düsmesi durumunda Erasmus hibesi verilemez.
  • Ders verme hareketliliginin geçerli bir faaliyet olarak degerlendirilebilmesi için en az 5 ders saati ders verilmesi zorunlu olmakla birlikte, faaliyetin uluslararasi akademik hayata anlamli bir katki saglayabilmesi için seyahat hariç 5 çalisma günü ders verme hareketliligi gerçeklestirilmesi önerilmektedir.

Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliginin 15.05.2014 ile 01.07.2014 tarihleri arasinda gerçeklestirilmis olmasi gerekmektedir.

2013-2014 Ögretim Yili Erasmus programi kapsaminda yurt disinda ders vermek isteyen üniversitemiz akademik personelinin asagidaki linkte yer alan basvuru formunu doldurarak, en geç 2 Mayis 2014 tarihine kadar Bartin Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler Erasmus ve Farabi Koordinatörlügüne elden veya posta yolu ile göndermesi gerekmektedir. Basvuru sonuçlari 14 Mayis 2014 tarihinde Üniversitemiz web sayfasinda ilan edilecek, seçilen akademik personelin kendisine e-posta ile bagli oldugu birime ise resmi yazi ile bildirilecektir.

Seyahat gideri ödemeleri ile ilgili önemli noktalar

  • Seyahat giderleri gerçeklesme degerleri üzerinden ve bu El kitabinda belirlenen kurallar çerçevesinde ödenir.
  • Seyahat ile ilgili belgelerin asillarinin Erasmus ofisine tesliminden sonra bu El kitabindan belirlenen kurallar dâhilinde uygun bulunan seyahat giderlerinin 400 €’ya kadar olan bölümü tamamen, 400 €’yu asan bölümü ise %50 oraninda karsilanir. Geri kalan hibenin yararlanici tarafindan veya kurumun Erasmus disindaki bir bütçesinden karsilanmasi beklenmektedir.
  • Sehir içi ulasima ait seyahat giderleri karsilanmaz. Kisi bu giderlerini kendisine verilen günlük/haftalik hibeden karsilamak durumundadir.
  • Seyahatin ekonomik seyahat alternatifleri kullanilarak gerçeklestirilmis olmasi gerekir.
  • Aksi takdirde ilgili gider uygun seyahat gideri olarak kabul edilmez.
  • Personel hareketliligine katilan personelin, ikamet ettigi sehirden faaliyet gerçeklestirecegi sehre kadar olan ulasiminda ve dönüs istikametinde, gerek ülkeler gerek sehirlerarasi toplu tasima araçlarina ait ulasim giderleri ulasimin ekonomik siniflarda gerçeklestirilmis ve belgelendirilmis olmasi sarti ile uygun seyahat gideri olarak kabul edilir.
  • Personel hareketliliginden faydalanan personelin ikamet ettigi sehirden faaliyet gerçeklestirecegi sehre seyahati sirasinda olmasi gerekenden farkli güzergâh kullanmasi halinde asagidaki yöntem kullanilmalidir. Faaliyetten faydalanan personelin Erasmus ofisine teslim ettigi ve ödenmesini talep ettigi seyahat giderleri yüksekögretim kurumu tarafindan bu El kitabinda bulunan kurallar çerçevesinde degerlendirilir. Olmasi gerekenden farkli güzergâh kullanan personelin teslim ettigi seyahat gideri tutari, ikamet edilen sehir ile faaliyet gerçeklestirilen sehir arasinda ulasimi saglayan öncelik sirasina göre en ekonomik tren/otobüs/uçak bileti ücretinden daha uygun ise ödenmesinde sakinca yoktur. Bu tutarin üzerinde ise, ödenebilecek en yüksek tutar ikamet edilen sehir ile faaliyet gerçeklestirilen sehir arasinda ulasimi saglayan öncelik sirasina göre en ekonomik tren/otobüs/uçak bileti ücretidir. Iki nokta arasindaki en ekonomik tren/otobüs/uçak bileti bedelinin belgelendirilmesi gerekmektedir.
  • Seyahat edilecek ulasim aracinin personelin kendisinden kaynaklanan sebeplerle kaçirilmasi, ertelenmesi, iptali vb. durumlardan dogabilecek ilave ücretler uygun gider olarak kabul edilmez. Mücbir sebepler söz konusu ise gerekçe yazili olarak Erasmus ofisine bildirilmelidir. Yüksekögretim kurumu gerekçeyi uygun buldugu takdirde söz konusu gideri uygun gider olarak degerlendirebilir.
  • Toplu tasima araçlarini kullanmayip, kendi özel araci ile ulasimini saglayan personele fatura karsiliginda benzin ücreti ödenmez. Yüksekögretim kurumu uygun görürse, ilgili noktalar arasinda ulasimi saglayan öncelik sirasina göre en ekonomik tren/otobüs/uçak bileti ücreti uygun seyahat gideri olarak kabul edilebilir. Iki nokta arasindaki en ekonomik tren/otobüs/uçak bileti bedelinin belgelendirilmesi gerekmektedir.
  • Araç kiralama giderleri uygun gider degildir. Yüksekögretim kurumu uygun görürse, araç kiralayan yararlanici için ilgili noktalar arasinda ulasimi saglayan öncelik sirasina göre en ekonomik tren/otobüs/uçak bileti ücreti uygun seyahat gideri olarak kabul edilebilir. Iki nokta arasindaki en ekonomik tren/otobüs/uçak bileti bedelinin belgelendirilmesi gerekmektedir.
  • Faaliyetten faydalanan personelin, havayolu sirketlerinin sagladigi miller ile ücretsiz uçmasi halinde ilgili noktalar arasinda ulasimi saglayan öncelik sirasina göre en ekonomik tren/otobüs/uçak bileti ücreti uygun seyahat gideri olarak kabul edilebilir. Iki nokta arasindaki en ekonomik tren/otobüs/uçak bileti bedelinin belgelendirilmesi gerekmektedir. Giris-çikis harçlari ve vize ücretleri ödeme yapildigini gösteren belgelerin asillarinin ofise teslim edilmesinden sonra uygun seyahat gideri olarak kabul edilir.
  • Seyahate ait faturalar KDV içerse dahi, fatura bedeli KDV kesintisi yapilmaksizin yararlaniciya ödenir.
  • Yüksekögretim kurumu personel hareketliligi faaliyetini yayginlastirmak amaci ile (daha fazla sayida personelin programdan faydalanabilmesi için) faaliyetten faydalanan personeli için Merkezimizce ödenmesi uygun bulunan seyahat giderinin altinda ödeme yapmak üzere karar alabilir. Bu sekilde bir karar alinmasi halinde kararin yazili olarak kayit altina alinmasi, hedef kitleye duyurulmasi ve tüm personele ayni sekilde uygulanmasi gerekmektedir.

Personel Ders Verme faaliyeti için önemli belgeler

Merkez gerekli gördügü takdirde hareketlilige iliskin asagida belirtilen belgeleri yüksekögretim kurumundan talep edebilir.

  • Faaliyet EÜB sahibi yüksekögretim kurumlari arasinda gerçeklesmis ise kurumlar arasi anlasma
  • Personel ile yüksekögretim kurumu arasinda imzalanan sözlesme
  • Ögretim programi (taraflarca onayli “imzali ve mühürlü”)
  • Katilim sertifikasi
  • Ders verme hareketliliginden faydalanan personel için nihai rapor formu
  • Hibenin ödendigine dair belge (banka transfer makbuzu veya esdegeri)
  • Seyahat giderlerini ve seyahat edildigini gösteren belgeler (uçus kartlari, bilet, fatura veya fatura yerine geçecegi belirtilmis e-bilet)

*Ayrica Ögretim Üyelerimiz Basvurduklari Üniversiteler ile sahsen irtibata geçecek, basvuru evraklarinda bulunan teaching assegment belgesini karsi tarafa onaylatip, Ziraat Bankasi Bartin Subesinden hesap açtirip, Basvuru evraklarinda bulunan Personel Ders Verme Hareketliligi Sözlesmesini eksiksiz doldurarak Erasmus Ofisimize teslim etmeleri gerekmektedir.

 

PERSONEL HAREKETLILIGINE ILISKIN GÜNDELIK HIBELER

ÜLKE GRUPLARI HAREKETLILIKTE GIDILEN ÜLKELER GÜNLÜK
HIBE
MIKTARLARI
(€)
GRUP A DANIMARKA,IRLANDA,HOLLANDA,ISVEÇ,BIRLESIK KRALLIK 144
GRUP B AVUSTURYA, BELÇIKA, BULGARISTAN, KIBRIS RUM KESIMI,
ÇEK CUMHURIYETI, MACARISTAN, FINLANDIYA, FRANSA, YUNANISTAN,
IZLANDA, ITALYA, LIHTENSTAYN, LÜKSEMBURG, NORVEÇ,
POLONYA, ROMANYA, ISVIÇRE, TÜRKIYE
126
GRUP C MAKEDONYA,ALMANYA,LETONYA,MALTA,PORTEKIZ,SLOVAK CUMHURIYETI,ISPANYA 108
GRUP D HIRVATISTAN,ESTONYA,LITVANYA,SLOVENYA 90

 

Ikili antlasmalarin bulundugu üniversiteleri görmek için tiklayiniz.

Erasmus+ Ders Verme Hareketliligi Basvuru Formu için tiklayiniz.

Personel Ders Verme Hareketliligi Nihai Rapor Formu için tiklayiniz.

Erasmus Ders Verme Hareketliligi Sözlesme Modeli için tiklayiniz.