120 Kahraman Çocuk Üniversitemizde Anildi

Yayın Tarihi : 15/12/2016

Üniversitemizdeki 1. Dünya Savasi sirasinda Van’da askerlere cephane tasiyan ve dönüs sirasinda donarak sehit olan 120 kahraman çocuk, izlenilen filimle anildi.

Üniversitemiz Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ögrencileri izledikleri ‘120’ filmi ile 1. Dünya Savasi sirasinda Van’da askerlere cephane tasiyan ve dönüs sirasinda donarak sehit olan kahramanlari andi. Konferans salonunda gerçeklestirilen etkinlikte yaslari 17 ile 22 arasinda degisen 120 sehidin Hoy cephesinde yasadiklari aktarildi. Filmde, gidis yolunda Ermeni çeteleri tarafindan pusuya düsürülseler de Tegmen Süleyman Bey ve askerlerinin cephaneyi hudutta olan Türk askerlerine ulastirdiklari, ancak dönüs yolunda donarak sehit olduklari anlatiliyor.

Zaman zaman duygusal anlarin yasandigi gösterimde, ögrenciler ‘yasina bakmaksizin canini vererek sehit olanlari isimsiz kahramanlar’ olarak niteledi. Film, 120 sehit ve tüm sehitler için okunan duanin ardindan son buldu.