Vali, Valiligi Anlatti

Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Üniversitemiz Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) tarafindan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ögrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte “Valilik ve Il Yönetimi” konusunda ders verdi. Kent devletlerinden imparatorluga, imparatorluktan cumhuriyete, devlet sistemlerini anlatan Azizoglu, devletlerin ileri görüslü yöneticilerle gelecege tasindigini belirterek “Devlet bilgi, akil, beceri ve ileri görüslü yöneticiler ister. Devleti idare edenler kartal gözlü olmali, ileriyi görerek ona göre adimlar atmalidir. Problemleri önceden tespit ederek, devleti ileriye tasiyabilmelidir.” dedi.

“ Devletin Kiymetini Devletsizligi Yasayanlar Bilirler”

Vali Azizoglu, Ortadogu’da yasanan iç savasa da deginerek “Geçmis dönemlerde Osmanli Devletinin birer vilayeti olan simdiki komsu ülkelerimizde birçok sorun yasanmaktadir. Iç savastan, ülkesinden kaçan insanlar sinirlarda, denizlerde zor günler geçirmekte ve hatta hayatlarini kaybetmektedirler. Bu yasananlar hepimizi derinden üzüyor. Bunun böyle olmasinin sebebi devletsizliktir. Devlet, insanoglunun kurdugu en büyük organizasyon olarak, insanin bir suç islemedigi sürece kimsenin kendisine zarar veremeyecegi bir yapinin adidir. Iste, devlet olmayinca, devletin insanlar üzerinde koruyucu semsiyesi olmayinca, Orta Dogu cografyasinda olanlar oluyor. Bu cografyada hep büyük devletler, bedel ödeyerek yapisini korumustur. Diger milletler bazi devletlerin oyunlariyla vatandaslarindan koparilirlar ve mülteci konumuna düsürülürler. Dünün zenginleri, is sahipleri ve makam sahipleri aç ve susuz bir halde, yollarda perisan olurlar. Devletsizligi yasamayanlar, devletin de ne oldugunu bilemezler.” diye konustu.

Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu

“Insan Biyografisi Okumak, Tecrübe Edinmektir”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise ögrencilere önerilerde bulunarak “Bizler insan biyografisini çok önemseriz. Insanlari kitaplardan ögreniriz; ancak bunun kazanci çok farklidir. Ben özellikle ögrencilerime bilim, sanat, kültür alaninda meshur insanlarin biyografilerini okumayi tavsiye ederim. Bir insan nasil yetisiyor, hangi noktalardan, nereye geliyor? Bunun bilgisini edinmek çok yüksek bir tecrübedir. Bizden önce yasanmis ve denenmis seyleri hazir olarak almak ve bunu hayatimiza uyarlamak çok büyük bir imkândir.” seklinde konustu.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan

“Devlet Sirket Gibi Yönetilmelidir”

IIBF Dekani Prof. Dr. Said Kingir da konusmasinda devletlerin sirket gibi yönetilmesi gerektigini vurguladi. Kingir, “Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi ‘Kamu kurumlari sirket gibi yönetilmeli’ ifadesini iyi anlamamiz ve tartismamiz gerekmektedir. Yillar önce kamu kurumlariyla ilgili olarak toplumdaki yaygin kanaat, bes kisinin yapacagi isi on bes kisinin yaptigi seklindeydi. Kaynak ve zaman israfi hat safhada idi. Artik bu durumun düzelme egiliminde oldugunu da sevinçle gözlemlemekteyiz. Dogru adimlarla daha iyi yerlere ulasacagimiza olan inancimiz da tamdir.” ifadelerini kulandi.
Etkinlikte IIBF ögrencileri Umutcan Güre ve Gökçe Basdemir bir müzik dinletisi sundu. IIBF Dekani Kingir, Dekan Yardimcilari Yrd. Doç. Dr. Ramazan Arslan ve Yrd. Doç. Dr. Hande Küçükönder ile Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü Bölüm Baskani Doç. Dr. Mahmut Bozan’in ögrencilerle gerçeklestirdikleri söylesinin ardindan etkinlik son buldu.

<
Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi