Vali Dirim tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Üniversitemiz Siyasi Analiz ve Politik Düşünce Kulübü tarafından “İl İdaresi ve Stratejik Yönetim” adlı bir konferans düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, düzenlenen etkinliğin teoriyle tecrübeyi birleştirmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Uzun, “Bir yandan geçmişin verdiği büyük tecrübeleri dinleyecek olmaktan dolayı, diğer yandan geleceğin valilerini, yöneticilerini, bilim insanlarını, iş adamlarını yani öğrencilerimizi bu salonda görüyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Rektör Uzun: “Yöneticilik fedakârlık gerektiriyor”

İl yönetiminde bulunmanın bazı zorlukları olduğunu ve fedakârlık istediğini ifade eden Rektör Uzun, “Şunu çok iyi biliyoruz ki bir amaç için insanları bir araya getirip idare etmek yani yönetmek, yönetici olmak kolay bir iş değildir. Bu mevkiler ataleti kabul etmediği gibi büyük bir birikimi, bu birikimle birlikte olgunluk, soğukkanlılık gibi birçok meziyeti ve her şeyden önce gönül vermeyi gerektirir. Hatta bazen Vali Recep Yazıcıoğlu, Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Savcı Mehmet Selim Kiraz gibi sonunda şahadet olan fedakârlıklar gerektirir. Buradan tüm şehitlerimizi ve ülkemize hizmet ederek ebediyete intikal etmiş tüm yöneticilerimizi saygıyla anıyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Dirim deneyimlerini aktardı

Konferansta konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak, “Şimdi burada beni dinleyen öğrencilerimiz geleceğin vali, kaymakam ve devlet yöneticileri olabilirler. Yaptığımız işin çok büyük bir kutsiyeti olduğuna inanıyorum. Yani parayla ölçülemeyecek bir değere sahiptir diyebilirim. Şunu da bilmemiz gerekmektedir ki il yöneticileri çok büyük fedakârlıklarla, mesai kavramı olmaksızın işlerini yapmaktadır.” diye konuştu.

Vali Dirim, il yönetiminin yetkilerini anlattı

Vali Dirim, öğrencilere il yönetimindeki bazı mevkilerde sahip olunan yetkileri de anlatarak “İl yönetiminde valilik makamı en üste olmak üzere birçok yönetici bulunmaktadır. Ancak bir ağacın dalları gibi bu yetkileri birbirine bağlıdır. Her şeyden önce başarıya ulaşmak için yöneticiler arasında bir uyumun olması gerekmektedir. Uyum beraberinde başarıyı, başarı ise huzuru getirmektedir.” diye konuştu.

Türkiye’de il bazlı teşkilatlanmanın olduğunu kaydeden Vali Dirim, “Ülkemizdeki 81 il kendi içerisinde oluşturulan yapılanmayla yönetilmektedir. Merkezden yapılan atamayla iller valiler tarafından yönetilirken, ilçelerde kaymakamlar yer almaktadır. Bunun yanında seçilmiş belediye başkanları ve diğer il yöneticileriyle birlikte oluşturulan meclisler şehri daha ileri noktaya taşımak için gayret göstermektedir.” diye konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Bozan ise tecrübe paylaşımının öğrenciler için bir fırsat olduğunu kaydederek, etkinliğin gerçekleştirmesine verdiği katkıdan dolayı Rektör Uzun’a, katılımları için de Vali Dirim’e teşekkür etti.

Siyasi Analiz ve Politik Düşünce Kulübü Başkanı Burak Akyürek de etkinliğin kendileri için önemli olduğuna değinerek, bu tür etkinleri düzenlemek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Etkinlik, Vali Dirim’in öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından son buldu.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi