Üniversitemizin yurt dışı olanakları öğrencilere anlatıldı

Üniversitemizde düzenlenen "Erasmus Tanıtım Günü" etkinliği kapsamında öğrencilere Avrupa Birliği üyesi 17 ülkeden, 43 üniversiteye yapılabilecek öğrenim hareketliliği ve yurt dışında staj yapabilme konularında bilgiler verildi.

Üniversitemiz Erasmus Ofisi tarafından öğrencilere yurt dışı eğitim ve staj hareketliliği konusunda bilgiler verilirken; Erasmus birim koordinatörleriyle de yapılabilecek iş birliktelikleri doğrultusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Erasmus Koordinatörü, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Burçin Kef tarafından yurt dışı öğrenim ve staj hareketlilikleri ile ilgili güncel gelişmelerden bahsederek, “Bartın Üniversitesi olarak her geçen gün kendisini yenileyen ve geliştiren bir yapı ile öğrencilerimize en iyi fırsatları sunmak için çalışıyoruz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’un da teşvikleriyle öğrenim ve staj hareketlilikleri doğrultusunda ikili iş birlikteliklerimizi arttırıyoruz. Öğrencilerimize 17 farklı Avrupa Birliği ülkesinden anlaşmalı olduğumuz 43 üniversite ve 111 bölümde öğrenim hareketliliği yapmaları konusunda destekliyoruz. Gittikleri ülkelerde öğrenimlerine devam eden öğrencilerimizin farklı eğitim ve öğrenim sistemlerini görmeleri ise onların akademik olarak gelişimlerine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Erasmus+ hareketliliğinden yararlanan öğrencilerimiz faaliyetleri boyunca, Üniversitemizce sağlanan hibeden yararlanabilecekler” dedi.

Ayrıca Kef, 2019-2020 akademik yılı için Erasmus hareketlilik başvurularının 02 Mart 2020 tarihine kadar devam edeceğini ve başvuruların Erasmus Koordinatörlüğü web sayfasında bulunan ilanlardan indirilecek başvuru formunun doldurup bizzat Erasmus ofisine elden teslimi ile yapılabildiğini sözlerine ekledi.

Erasmus+ Gençlik projeleri sorumlusu Ahmet Abalı ise öğrencilerin, öğrenim ve staj hareketlilikleri dışında Erasmus+ Gençlik projelerinden de yararlanabileceğinin altını çizdi.

Abalı, Üniversitemizin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ‘ECS11 Merhaba Gönüllülük Projesi’ hakkında da bilgiler vererek, “Proje, Avrupa Dayanışma Programı Kalite Sertifikasyonumuzun ardından yazılan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafında hibelendirilen ilk gönüllülük projesi. Proje kapsamında 1 sene boyunca 28 günlük sürelerle ortağımız olan Portekiz ve Yunanistan’a üniversite öğrencilerimiz ve mezunlarımız öncelikli olacak şekilde 17-30 yaş arası toplamda 32 gencimiz hareketlilik gerçekleştirecek. Proje, gençlerimize belli bir süre içerisinde Avrupa’da faaliyet gösteren toplum yararına çalışan kuruluşlarda gönüllülük yapma imkânı sağlıyor. Projenin ilk ilanının değerlendirilmesinin ardından ara tatilde 4 gencimiz Portekiz’e, 4 gencimiz ise Yunanistan’a hareketlilik gerçekleştirdi. İkinci ilanımızın ise başvuruları başladı. İlan kapsamında Temmuz ve Ağustos aylarında öğrencilerimiz, eylül ayında ise mezunlarımız hareketlilik gerçekleştirebilecek. Gençlerimizin seyahat, konaklama, yeme-içme masraflarının tümü projeden karşılanabileceği gibi bir miktar da maddi destek verilecek. Projeye katılan gençlerimiz hafta içi gönüllülük faaliyetlerini yürüttüğü gibi hafta sonları da bulundukları ülkeleri ya da başka ülkeleri keşfedip farklı kültürleri öğrenme şansı yakalayacaklar” diye konuştu.

Abalı, proje kapsamında daha detaylı bilgilere “ erasmus.bartin.edu.tr ” internet adresinden ulaşılabileceğini ve başvuru yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi