Üniversitemizin Mobilyalarini Ögrencilerimiz Üretiyor

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programi ile Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisligi Bölümü ögrencileri, Döner Sermaye Isletmesi Müdürlügü bünyesinde üniversitemizde ihtiyaç duyulan mobilyalari üretiyor. Ögrenciler, üniversitemizin Döner Sermaye Isletmesine bagli atölyesinde olusturduklari tasarimlarini yine burada uyguluyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, TRT ve Anadolu Ajansi Bartin Temsilcilerine yaptigi açiklamada, ileriki dönemlerde kamu kuruluslarindan, özel alanlardan talepler olursa bunlari karsilama noktasinda mobilya dekorasyon atölyesinde ciddi bir potansiyel oldugunu, zamanla bu atölyenin yeni araçlarla gelistirilecegini ve yeni donanima kavusacagini belirtti.

Üniversitenin bazi dersliklerinde kullanilan sira ve masalarin uygulama atölyesinde üretildigini ifade eden Rektör Kaplan, söyle konustu: "Ögretim üyelerimiz, bilimsel anlamdaki bilgilerini burada uygulama imkâni bulurken ögrencilerimiz de isin basinda yetismis oluyorlar. Piyasaya çiktiklari zaman yabancilik çekmeyecekler. Kendi baslarina is yeri açmak isterlerse ne yapabilecekleri ve hangi süreçlerden geçmeleri gerektigi bilgisi ve uygulamasi burada veriliyor. Yeni yerleske alanimizda bulunan dersliklerdeki ihtiyaçlar da atölyemizden giderilecek. Önümüzdeki yil ögretime açmayi planladigimiz dersligimizin sira, masa, sehpa ve sandalyeleri, bu baglamda ögretim üyelerimizin kullanacagi mekânlarin mobilyalari da burada üretilmis olacak."

Döner sermaye kapsamindaki islerin ekonomiye katki sagladigini, bunun yani sira derslikler için tedarik edilen malzemelerle tasarruf saglandigini kaydeden Kaplan, malzemelerin hem kaliteli hem de piyasa sartlarina göre uygun fiyatli oldugunu bildirdi.

Özel sektörün yaptigi islere talip olmak gibi bir düsüncelerinin olmadigini vurgulayan Rektör Kaplan, "Burasi bir uygulama merkezidir. Ögrencilerimiz, bir taraftan ögreniyor, diger taraftan uygulayarak is basinda yetismis oluyor. Burada isimizi kendimiz yaparak tasarruf saglamis oluyoruz." diye konustu.

Rektör Kaplan, son derece estetik ve kaliteli imal edilen masa, dolap, kitaplik gibi ürünler için çevredeki üniversite, kamu kurum ve kuruluslarindan gelecek talepleri karsilamaya hazir olduklarini dile getirdi.

Üniversitemiz Döner Sermaye Isletmesi Müdürü Ögr. Gör. Kadir Kayahan ise atölyede bir yilda, piyasa degeri bir milyon lirayi asan masa, kitaplik, sandalye ve sehpa gibi dört bin mobilya üretebildiklerini söyledi. Çekimlerde Rektör Yardimcilarimiz Prof. Dr. Mete Gündogan, Pof. Dr. Ali Naci Tankut, Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ile Genel Sekreter Yardimcisi Erturan Asilogullari da hazir bulundu.

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi