Üniversitemize Bir Sampiyonluk Daha

Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Milli Sporcusu Sennur Demir, geçirdigi iki agir ameliyatin ardindan katildigi ilk sampiyonada 81 kiloda Büyükler Türkiye Sampiyonu oldu. Ö n çapraz baglarinda yasanan kopma sonrasi Ankara da Prof. Dr. Ibrahim Yanmis tarafindan ameliyat edilen Demir, tedavisinin hemen ardindan Izmir in Çes me il çesinde düzenlenen Celal Sandal Türkiye Bayanlar Boks Sampiyonasi’na katildi. Milli Sporcu Demir, ilk etapta Karabük ten Irem Günesen i, çeyrek finalde Sakarya dan Fatmanur Aydin’i eleyerek yari finale yükseldi.

Sampiyonlugunu Geri Aldi

Yasadigi sakatliklardan dolayi geçen yil Sanliurfa da düzenlenen sampiyonada 3’üncü olan Demir, bu yi l unvan ini geri almayi basardi. Yari finalde ge çen yilin Türkiye sampiyonu Elif Bütün’ü maglup eden Demir, finalde ise Igdir dan katilan boksör Nehir Timur u yendi. Böylece 2012 ve 2013 yili Türkiye Sampiyonu Sennur Demir, sakatliginin ardindan bu unvanini geri almis oldu.

Hedefim D ünya Sampiyonlugu”

Yasadigi sakatliklarin kendisini çok üzdügünü belirten Milli Sporcu Demir, “Sakatligim süresince hastane odalarinda hep ringe çikacagim günü düsündüm. Bartin ve Bartin Üniversitesi için yarismak ve Türkiye sampiyonu olmak beni çok mutlu etti. S imdi hedefim 2012 y ilinda Polonya da aldigim Avrupa Birligi ikinciligi ve 2013 yilinda Çin Halk Cumhuriyeti ndeki çeyrek final derecemi daha da yükseltmek. Mayis ayinda Kazakistan da gerçeklestirilecek Dünya Sampiyonasi’nda sampiyon olmak istiyorum. Bunun için çok çalisacagim.” dedi.

Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Baskani ve Beden E gitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul da Sennur Demir ve Antrenö r Muhammed Ali Kolu yu tebrik etti.

Rektör Uzun’dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı BARÜ’lü öğrenciler dünyadaki insan hakları ihlallerine karşı çadır nöbetinde BARÜ, eğitim iş birliklerine bir yenisini daha ekledi BARÜ’lü öğrenciler 2 farklı projeyle 2 ödülün sahibi oldu BARÜ’de “10. Öğretmenim Şenliği” gerçekleştirildi BARÜ’lü araştırmacı Dr. Çağlar’a, Genç Araştırmacı Ödülü BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında BARÜ, yeni açılan programlarıyla yarınlarımıza değer katmaya devam ediyor BARÜ’de farklı yönleriyle hemşirelik mesleğinin önemi konuşuldu BARÜ, ihtisaslaşan üniversiteler ile bir araya geldi