Üniversitemizde Rozet Takma Töreni

Egitim Fakültesi tarafindan, Üniversitemizde görev yapan akademik ve idari personel ile ögrencilere rozet takma töreni düzenlendi. Törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, dekanlar, yüksekokul ve enstitü müdürleri ile idari personel katildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, "Rozet, Fransizca küçük çiçek demektir. Kurum isaretlerinin küçük çiçek biçimine getirilerek yakaya takilmasi ile ortaya çikmistir. Günümüzde bir tanitma araci olarak kullanilan rozet, genellikle erkeklerde ceketin sol yakasina, kadinlarda ise elbisenin sol gögüs kismina takilmaktadir. Üniversite rozetini takma amacimiz; göreve yeni baslayan akademik ve idari personele Bartin Üniversitesini benimsetmek, birbirleriyle olumlu iletisim kurmalarini saglamak, Üniversiteye baglilik duygusu kazandirmak, ortak bir kültür ve takim ruhu olusturmaktir. Bu süreçte beyin ve yüreklerimizi kullanarak güç birligi yapmak, ortak akil olusturmak, bilimsel gelismeyi hizlandirmak ve saygin bir üniversite olmak da amaçlarimiz arasindadir. Bu amaca ulasmada hepimize önemli görevler düsmektedir. Rozetimizde Üniversitemizin amblemi yer almaktadir. Üniversitemizin ambleminde egitimi simgeleyen bir mesale bulunmaktadir. Mesale, Bartin ilini simgeleyen "B" harfi ile buna paralel olarak yükselen iki dikey çizgiden olusmaktadir. Bunlar bilimi ve bilimsel ilerlemeyi temsil etmekte, Bartin ilinin yöreselliginden yola çikarak evrensel bilim yolunda ilerlemeyi, üniversitemizin insanlik ve bilim dünyasina yol gösterici bir kurum oldugunu sembolize etmektedir. Amblemde, Üniversitemizin bilimsel özelligi lacivert renkle, yöresellikten evrensellige geçis ise açik mavi renkle vurgulanmaktadir. Görüldügü gibi Üniversitemiz ambleminde egitim ve bilim ön plana çikmakta, Bartin ilinden dünyaya açilarak evrensel bilim yolunda ilerleme hedeflenmektedir. Yakalarimiza takacagimiz rozet Bartin Üniversitesinin simgesidir. Bu rozeti tasidigi anlama uygun olarak yüceltelim ve onurunu korumayi görev bilelim. Üniversitemizi en iyi sekilde temsil edecegimize inaniyorum." dedi.

Daha sonra konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Dünyanin en güzel rozetini de yakamiza taksak en güzel sembolü de seçmis olsak bunlarin gerektirdigi islevi yerine getiremezsek bu, varlik sahnesinde büyük bir varlik gösteremez, bir deger ifade etmez. Bu bakimdan bu bulusmalari, sembolik törenden öte bizi bir araya getiren; müzakere etmemizi, çözüm aramamizi, ilim gücümüzü devreye sokmamizi saglayan büyük araç olarak görmeliyiz. Üniversiteler, atilimlarla önem kazanir. Bunlarin uzaginda olunursa bu, bir yarar saglamaz. Bunlar her anlamda gücümüzün göstergesi olarak kalacaktir." dedi. Konusmalarin ardindan rozet takma töreni yapildi.

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi