Üniversitemizde Olasilik Konferansi

Üniversitemiz Fen Fakültesi tarafindan “Olasilik Teorisinin Paradokslari” adli bir konferans gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Ihsan Demirel, ihtimallerin hayatin her alaninda olan bir gerçek oldugunu kaydederek “Istatistiksel arastirmalarin en önemli konularindan biri, sonucu önceden kesin olarak bilinmeyen, sansa bagli olaylarin ihtimallerini hesaplayabilmektir. Bu noktada hayatin her alaninda bu ihtimallerin oldugu varsayilabilir. Istatistik ve olasiliklar hayatimizin bir parçasi ve biz fark etmesek de bu olgularla yasamimizi sürdürmekteyiz.” dedi.

Ardindan geçilen konferansta TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Hanalioglu, zaman ve olasilik teorisi konularinda konustu. Hanalioglu, olasilik teorisinin bir matematiksel eylem oldugunu ifade ederek “Olasilik, rastgele olaylarin analiziyle ilgilenen bir matematik bilim dalidir. Olasiliklar tek tek ya da farkli sekillerde ortaya çikan ölçülebilir soyutlamalardir. Bir madeni paranin yazi tura gelmesi için havaya atilmasi rastgele bir olay gibi görünse de birbirini takip eden rastgele olaylar bir olasilik sonucuna götürecektir.” diye konustu.

Karsilikli soru ve cevaplarin da alindigi etkinlige, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında BARÜ, yeni açılan programlarıyla yarınlarımıza değer katmaya devam ediyor BARÜ’de farklı yönleriyle hemşirelik mesleğinin önemi konuşuldu BARÜ, ihtisaslaşan üniversiteler ile bir araya geldi BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek Uluslararası eTwinning projesi BARÜ’de anlatıldı BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi