Üniversitemizde Olasilik Konferansi

Üniversitemiz Fen Fakültesi tarafindan “Olasilik Teorisinin Paradokslari” adli bir konferans gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Ihsan Demirel, ihtimallerin hayatin her alaninda olan bir gerçek oldugunu kaydederek “Istatistiksel arastirmalarin en önemli konularindan biri, sonucu önceden kesin olarak bilinmeyen, sansa bagli olaylarin ihtimallerini hesaplayabilmektir. Bu noktada hayatin her alaninda bu ihtimallerin oldugu varsayilabilir. Istatistik ve olasiliklar hayatimizin bir parçasi ve biz fark etmesek de bu olgularla yasamimizi sürdürmekteyiz.” dedi.

Ardindan geçilen konferansta TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Hanalioglu, zaman ve olasilik teorisi konularinda konustu. Hanalioglu, olasilik teorisinin bir matematiksel eylem oldugunu ifade ederek “Olasilik, rastgele olaylarin analiziyle ilgilenen bir matematik bilim dalidir. Olasiliklar tek tek ya da farkli sekillerde ortaya çikan ölçülebilir soyutlamalardir. Bir madeni paranin yazi tura gelmesi için havaya atilmasi rastgele bir olay gibi görünse de birbirini takip eden rastgele olaylar bir olasilik sonucuna götürecektir.” diye konustu.

Karsilikli soru ve cevaplarin da alindigi etkinlige, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi