Üniversitemizde Fulbright bursları semineri verildi

Üniversitemizde gerçekleştirilen çevrimiçi seminerde “Fulbright Burs Programları ve ABD'de Eğitim” konusunda bilgiler verildi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından “Fulbright Burs Programları ve ABD'de Eğitim” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Öğrencilerle birlikte akademik personelin de yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Fulbright Türkiye Eğitim Danışmanlığı Koordinatörü Mevlüde Bakır tarafından bilgiler verildi.

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu hakkında bilgiler veren Bakır, “Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, ya da diğer bir adıyla Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, 1949 yılında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili anlaşma ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen 13 Mart 1950 tarih ve 5596 sayılı kanun çerçevesinde çalışmalarına başlamıştır. Komisyonumuz, Türk ve Amerikalı üniversite mezunlarını, akademisyenleri, sanatçıları ve kamu görevlilerini eğitim, yaşam ve seyahat masraflarını kapsayan burslarla desteklemekte ve ABD’de eğitim almak isteyen Türk öğrencilere eğitim danışmanlığı hizmeti sunmaktadır. Komisyonumuz, Türk ve Amerikan halkları arasında eğitim ve kültürel değişim yoluyla ortak bir anlayış geliştirmek için kurulmuştur” dedi.

Bakır, Fulbright tarafından sağlanan burs ve eğitim programları konularında katılımcıları bilgilendirerek “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik olarak yüksek lisans, doktora ve Prof. Dr. Aziz Sancar doktora bursları verilmektedir. Ayrıca ‘Fulbright Eğitimde Mükemmeliyet ve Başarı Programı’, ‘Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Bursu’, ‘Doktora Tezi Araştırma Bursu’, ‘Akademik Araştırma Bursu’, ‘Doktora Sonrası Araştırma Bursu’ ve ‘Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu’ gibi programlar da verdiğimiz destekler arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizde daha önce Fulbright programlarından yararlananların olmasının mutluluk verici olduğunu da ifade eden Bakır, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Gerçekleştirilen eğitimin önemine değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Üniversitemizde tüm bileşenimizle birlikte her geçen gün yeni başarılara imza atarken bunu sürdürülebilir kılmak ve ileriye dönük atılabilecek adımlar konusunda öneriler geliştirmek için de gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda yeni tecrübeler edinmek ve entelektüel bilgi birikimimize katkı sağlamak için tüm fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Yaptığımız toplantılar ve verdiğimiz eğitimlerle sürdürülebilir bir gelişim gösteren Üniversitemizde kalite kültürünü tabana yaymak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi