Üniversitemiz sanal tanıtım günlerinde uluslararası öğrencilere tanıtıldı

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Burçin Kef, Turkey Trainings tarafından düzenlenen sanal tanıtım günlerinde uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

Turkey Trainings tarafından gerçekleştirilen ‘Sanal Tanıtım Günleri’nin ikincisinde Üniversitemiz anlatıldı. Etkinlikte, Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Burçin Kef, Turkey Trainings Genel Müdürü Seda Diker’in sorularını cevaplandırdı. Sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan tanıtım günlerinde Bartın ve Üniversitemizdeki eğitim fırsatları hakkında bilgiler verildi.

İlk çağrıda 76 faklı ülkeden 4 bin 743 başvuru yapıldı

58 farklı ülkeden 1.100 öğrencisi olan Üniversitemizin uluslararası öğrencilerin her geçen gün daha fazla tercih ettiği bir yükseköğretim kurumu olduğunu ifade eden Kef, 2020-2021 Akademik Yılı ilk çağrısında rekor düzeyde başvuru aldıklarının altını çizdi.

İlk başvurular da 76 farklı ülkeden 4 bin 743 kişinin Üniversitemizde öğrenim görmek için başvuru yaptığını kaydeden Kef, “Öğrencilerini merkeze alan yapısıyla Bartın Üniversitesi, tüm öğrencilerimizin geleceği için önemli bir başlangıç noktası olmaktadır. Nitelikli akademik kadromuz, kalite odaklı eğitim-öğretim süreçleriyle her zaman öğrencilerimizin yanında olarak, onların nitelikli bireyler olarak mezun olmalarını hedeflemekteyiz. Ayrıca tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle nadide bir şehirde eğitim alacak, uluslararası öğrencilerimiz iyi vakit geçirecekleri bir ortamın yanı sıra barınma konusunda da bir sıkıntı yaşamadan öğrenimlerine devam edebilmektedir” dedi.

İkinci dönem uluslararası öğrenci başvuruları devam ediyor

Öğr. Gör. Kef, Bartın Üniversitesi Uluslararası öğrenci alımının ikinci dönem başvurularının devam ettiğini de vurgulayarak, 13 Temmuz’da başlayan başvuruların 3 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edeceğini aktardı. Kef, Koronavirüs (COVİD-19) salgını dolayısıyla Bartın Üniversitesi’ne girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtlarını 15 Aralık 2020 tarihine kadar uzattıklarını da sözlerine ekledi.

“Birbirimizden öğrenerek geleceğe yürüyoruz”

9 fakülte, 4 yüksekokul ve enstitülerde yer alan programlar hakkında da bilgi veren Kef, çift ana dal ve yan dal programları ile Bartın ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Üniversitemizde uluslararası öğrencilerin ‘ev sahibi’ olduklarını da belirten Kef, “Uluslararası öğrencilerimiz en fazla 5 programa başvuru yapabilmekte, ancak sadece bir programa yerleşebilmektedir. Öğrencilerimiz ayrıca kendi üniversitelerinde Türkçe eğitimlerini en iyi şekilde alabiliyorlar. Alanında yetkin akademisyenlerimiz hayat boyu süren öğrenme yolculuğunun bu kısmında öğrencilerimizin gelişimleri en verimli şekilde desteklemektedirler. Ayrıca ‘Kültürel Uyum Dersleri’ kapsamında hem Türk kültürünü tanıyıp hem de kendi kültürlerini tanıtma fırsatlarına sahiptirler. 54 farklı öğrenci kulübüyle kendilerini sosyal alanda da geliştirebilme imkânlarına sahip uluslararası öğrencilerimiz, bu topluluklar bünyesinde yaptıkları etkinliklerle organizasyon yeteneklerini geliştirmektedirler” diye konuştu.


Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi