Üniversitemiz mezunu Şebnem Nur Keke’nin sanayiye yönelik iş fikri ödül aldı

Üniversitemiz Fen Fakültesi mezunu Şebnem Nur Keke’nin danışmanı Arş. Gör. Rizvan İmamoğlu ile hazırladığı iş fikri, Adana Hacı Sabancı OSB tarafından düzenlenen yarışmada ödüle layık görüldü.

Teknoloji tabanlı iş fikirlerini ve genç girişimcileri desteklemek amacıyla Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge İnovasyon Proje Pazarı” iş fikri yarışmasının sonuçları açıklandı. Farklı alanlarda onlarca proje ve iş fikrinin yer aldığı yarışmada, öğrencilerini tüm çalışmalarının merkezine alan ve mezunlarıyla da iletişimi koparmayan Üniversitemizin Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunlarından Şebnem Nur Keke ve Biyoteknoloji Bölümü Arş. Gör. Rizvan İmamoğlu’nun projesi en iyi 3’üncü iş fikri oldu. Elde ettikleri başarıyla birlikte 7 bin TL’lik prototip desteği de almaya hak kazanan Şebnem Nur Keke, Proje Destek Ofisi Mentörlük Desteği ve 6 aylık AOSB Kuluçka Merkezi’nde yer tahsisi ile şirketleşme ödülünü de almaya değer bulundu.

Bartın Üniversitesi’nin en büyük gücünün mezunları olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nitelikli bireyler yetiştirmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Öğrencilerimizi tüm çalışmaların merkezine alarak üreten, gelişen ve büyüyen Türkiye hedefine katkı sunarak söz sahibi gençler mezun etmek istiyoruz. Öğrencilerimizi mezun ettikten sonra da irtibatı koparmıyor, geleceğe olan yürüyüşlerinde yanlarında oluyoruz. En büyük gücümüz olarak gördüğümüz mezunlarımızın başarılarıyla gururlanıyoruz. Bu düşüncelerle sanayiye yönelik iş fikri ile ödüllere layık görülen mezunumuz Şebnem Nur Keke ile danışmanı Arş. Gör. Rizvan İmamoğlu’nu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi