Üniversitemiz Kamu Kaynaklarında İsrafı Sıfıra İndirmeye Yönelik Örnek Bir Sistem Geliştirdi
Üniversitemizin bütçe kaynaklarının en etkin, etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla Lojistik Yönetim Sistemi (LYS) geliştirildi.
Üniversitemiz Ağdacı Konferans Salonu’nda Lojistik Yönetim Sistemi (LYS) ile ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla düzenlenen toplantıya Daire Başkanları, Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Enstitü Sekreterleri ile taşınır kayıt yetkilileri katıldı.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Dr. Öğr. Üyesi Said Ceyhan, geliştirilen LYS programıyla birlikte amaçlarının Üniversitenin kendi bünyesinde kullanılabilir durumda olan tüm mal varlıkları için birimler arası koordinasyon sağlayarak malzeme ihtiyacı olan birimlerin hizmetine sunulması ve böylece israfın sıfıra indirilmesini hedeflediklerini söyledi.
LYS’yi geliştirmeden önce her birimin ihtiyaçlarını genellikle kendi bütçesinden karşılandığını belirten Ceyhan, Üniversitemizin bütün birimlerindeki mal varlıklarının bu sistemle birlikte tek bir merkezden görülüp, gerekli koordinasyonun sağlanarak kolayca birimler arası malzeme aktarımının gerçekleştirilebileceğini ve böylece gereksiz hiçbir malzemenin satın alınmamış olacağını ifade etti.
“Hedefimiz Tüm Kamu Kurumlarına Örnek Olmak”
Ceyhan, bu sistemi kullanmaya başlayalı henüz iki ay gibi kısa bir süre olmasına karşın sistemin faydalarını ciddi manada görmeye başladıklarını anlatarak, “Sistemimiz henüz çok yeni. Kullandıkça eksiklerini görüp geliştirmeye devam edeceğiz. Bildiğimiz kadarıyla bu tarz bir sistemi kurmayı düşünen kurumlar olmasına rağmen henüz hayata geçiren bir kurum yok. Bizim de hedefimiz tüm kamu kurumlarına örnek olmak.” dedi.
Üniversitemizde sistemi kullanmaya başlayanların da sistemi çok yararlı bulduklarını ifade eden Ceyhan, zamanla bunu herkesin anlayacağını ve Üniversitemiz ve ülkemiz için çok faydalı bir kazanım olacağını söyledi.
“Çok Kutsal Bir İş Yapıyorsunuz”
Ceyhan, toplantıya katılan Taşınır Kayıt Yetkililerine yaptıkları işin kutsallığından bahsederek, “Bu malzemeler devletin malıdır ve devlet malı kutsaldır. Siz de çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Bu bu mal varlıkları o kadar önemli ki size güvenilmiş ve size emanet edilmiş. Osmanlı Devletinde şehrin ve içindekilerin emanet edildiği kişiye şehremini denirdi. Sizde bizim için aynen böylesiniz, emin kişilersiniz.” diye konuştu.
Toplantı sonunda söz alan Strateji Daire Başkanı Ali Bulamaçcı da LYS’nin özellikle Sayıştay denetimlerinde de büyük kolaylık sağlayacağını ve malzemelerin raporlanması kısmında da faydalarının görüleceğini kaydetti.
Üniversitemiz Fen Fakültesi Fakülte Sekreteri Kadir Çelik ise LYS’yi çok önemli bulduğunu ve bu sistemin Üniversitemizin kalite süreçleri ile örtüştüğünü belirterek, “Bu çalışmanın somut çıktılarının da alınması, bu sistem ile ne kadar maddi kar ettik bunun tespit edilmesi ve istatistiki olarak çalışmalarının yapılması da önemli. Bu sistemi çok değerli buluyorum ve emeği geçen herkesi tebrik etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda katılımcılar da LYS gibi büyük kolaylık sağlayan bir sistemi Üniversitemize kazandırdıkları için başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve Üniversite yönetimine teşekkür etti.
Toplantının sonunda toplantıya katılanlardan gelen soruları cevaplayan Ceyhan da, katılımcılara teşekkür etti.