Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından ‘Siber Güvenlikte Kariyer ve Uygulamalı IP Sızma Testi Eğitimi’ düzenlendi.

Yazılım ve İnovasyon Kulübü (BUYİNOVA) tarafından düzenlenen etkinlikte SBI Bilişim’de Siber Güvenlik Takım Lideri olan Cemal Cihat ÇİFTCİ, Siber Güvenlikte Kariyer ve Uygulamalı IP Sızma Testi Eğitimi verdi.

Panele, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol CANGİ, Üniversitemiz Bartın MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç BAKIR, Bartın Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü Bilgi İşlem Müdürleri ve personeli ile üniversitemiz öğretim üyeleri, personeli ve öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasının ardından eğitime başlayan Cemal Cihat ÇİFTCİ,  gün geçtikçe artan internet kullanımı ile dolaylı olarak artan siber güvenliğin önemine vurgu yaptı. Sektörde her zaman elemana ihtiyaç olduğunu söyleyen ÇİFTCİ, özellikle siber alanda kariyer yapmak isteyen katılımcılara nereden başlamaları gerektiğini, siber güvenliğin alt dallarını ve bu alanda kariyer yapmak için alınabilecek sertifikalara dair önemli bilgiler verdi. Ardından siber alandaki iş ve maaş imkânlarına değindi. ÇİFTCİ, “NAC, CEH, CISSP, CISA, COBIT, PCI DSS, ISO/IEC 27001 gibi sertifikalar siber güvenlik alanında kariyer yapmak isteyenler için oldukça önemlidir. Eğer bu sertifikalara sahip olursanız ve kendinizi sürekli geliştirirsek bu alanda ciddi anlamda kariyer sahibi olacağınız gibi maddi anlamda da hedeflerinize ulaşabilirsiniz” dedi.

Konuşmasından sonra eğitime geçen ÇİFTÇİ, IP Sızma Testi’ni canlı olarak uygulamaya başladı. Uygulamada sisteme nasıl sızılacağını ve aşamalarını göstermesinin ardından sistemlerdeki açıklara adım adım nasıl ulaşılacağını gösterip, bu açıklara karşı nasıl önlem alınması gerektiğini açıkladı.

Eğitim sonunda Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Burak CEYHAN; düzenledikleri ‘Siber Güvenlik ve Bilgi Güvenliği Paneli’ ve bugün verdikleri ‘Siber Güvenlikte Kariyer ve Uygulamalı IP Sızma Testi Eğitimi’nin katılımcılara önemli bilgiler kazandırdığını belirtti. Ceyhan, “Bu etkinliklerde emeği geçen hocalarımıza, BUYİNOVA yönetimine ve her etkinlikte desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN’a ve Dekanımız Prof. Dr. Sayın Mehmet Mustafa ARAL’a teşekkür ediyoruz. Ülkemizin katma değeri yüksek olan bu alanlardaki eleman ihtiyacını karşılamak ve Bartın’daki kamu kurum personelinin bilgisini arttırmak için bu tür etkinlikleri düzenlemeye ve bu etkinlikleri çeşitlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Eğitim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi’nin Cemal Cihat ÇİFTCİ’ye teşekkür belgesini vermesinin ardından sona erdi.
BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi