Türkiye’yi Pedalladi, Üniversitemizde Anlatti

align: justify; font-size: 12pt; line-height: 150%; font-family: Arial, sans-serif;">Üniversitemiz Bisiklet Kulübü tarafindan “Pedalimda Türkiye” adli bir konferans gerçeklestirildi. Etkinlige konusmaci olarak katilan bisiklet sporcusu Serkan Tasdelen, 10 yilda Türkiye de katettigi 70 bin kilometrelik yolda yasadigi anilari anlatti. Tasdelen, “ 2006 y ilinda bisiklet almak için internetten bir arastirma yapti m. O s irada bisikletleriyle turlar düzenleyen o özgür ruhlu insanlari gördüm. Bana ilham kaynagi olan o andan itibaren Türkiye yi pedall iyorum. Bu süre içerisinde 81 ilimizde 466 ilçeyi bisikletimle dolastim. Bunun yaninda Ürdün, Suriye, Isviçre, Almanya ve Avusturalya da da bisiklet turlarina katildim. Ö nemli doga alanlarini, tarihi yerler, göller, dereler ve nehirleri yerinde gördüm.” dedi.

“Bisiklete Binmek Çok Sey Kazandirir”

Katilimcilara bisiklete binmenin neden önemli oldugunu da aktaran Tasdelen, “Çok pahali bir ulasim araci olmadigindan herkesin bir bisikleti olabilecegine inaniyorum. Avrupa ülkelerinde bisiklet, bir ulasim araci olarak kullaniliyor. Spor yaptiginiz için saglikli bir vücuda sahip olmanizin yaninda bisiklete binmek; özgürlük, mutluluk gibi hisleri de yasamaniza vesile oluyor. Bazi sorunlar ve tehlikeler var gibi görü nse de s inirlari asarak dünya güzelliklerini görmeniz, kültürleri insanlarla birlikte tanimaniz için essiz bir firsat yakaliyorsunuz.” diye konustu.

Bisiklet Kulübü Akademik Danismani Yrd. Doç. Dr. Mustafa Artar da bisiklete binmenin öneminden bahsederek küçük büyük herkese bisiklete binme kültürünün kazandirilmasi gerektigini söyledi.

Etkinlige, Garnizon Komutani Deniz Kidemli Albay Mehmet Erdemir, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

BARÜ, yeni açılan programlarıyla yarınlarımıza değer katmaya devam ediyor BARÜ’de farklı yönleriyle hemşirelik mesleğinin önemi konuşuldu BARÜ, ihtisaslaşan üniversiteler ile bir araya geldi BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı