Rektör Kaplan, Ata Yurdunda Mehmet Akif Ersoy’u Anlatti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Arnavutluk un baskenti Tiran da gerçeklestirilen “Ata Yurdunda Mehmet Akif Ersoy Uluslararasi Sempozyumu”na katildi. Sempozyumda basta Türkiye, Arnavutluk ve Bosna Hersek ten olmak üzere çok sayida akademisyen ve edebiyatçi yer aldi. Iki gün süren etkinlikte Mehmet Akif Ersoy un hayati, düsünceleri ve eserleri farkli bakis açilariyla katilimcilara aktarili rken Rekt ör Kaplan da “ Safahat ta Aydin Tipi” adli sunumunu gerçeklestirdi. Milli S air’ in ata yurdunda anilmasinin önemine dikkat ç eken Rekt ör Kaplan, “Her milletin tarihinde derin izler birakmis önemli sahsiyetler vardir. Türk milletinin tarihinde ve gönlünde ise bu izleri Mehmet Akif Ersoy birakmistir. Mehmet Akif Ersoy sadece Istiklal Marsi’mizin yazari degil, ayni zamanda sahsiyeti ve eserlerinde bize sunduklariyla örnek bir kisiliktir. Onu ve eserlerini anlamak ve anlatmak bakimindan ata yurdu Arnavutluk ta d üzenlenen sempozyum oldukça önemlidir.” dedi.

Rektör Kaplan, Milli S air’ in “ Safahat ” adli eserini okumamiz ve anlamamiz gerektigini de kaydederek “Mehmet Akif Ersoy un büyük bir insan oldugu, gün geçtikçe anlasiliyor. Akif in Safahat adli eseri okunmali ve okutulmalidir. Okundugunda görülecektir ki orada tek bir cümle bile bosa söylenmemistir. Milli S air’ imiz hayatinda ne söylediyse hak ve adalet yolunda, dogru olarak söylemistir. Bu üslubuyla birçok saire, yazara da ilham olmustur.” diye konustu.

Gerçeklestirilen sempozyum, Egitim-Bir-Sen ile ALSAR Vakfi isbirligiyle düzenlendi.

BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında BARÜ, yeni açılan programlarıyla yarınlarımıza değer katmaya devam ediyor BARÜ’de farklı yönleriyle hemşirelik mesleğinin önemi konuşuldu BARÜ, ihtisaslaşan üniversiteler ile bir araya geldi BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek Uluslararası eTwinning projesi BARÜ’de anlatıldı BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi