Bati Karadeniz’in En Büyük Kütüphanesi Yapiliyor

Üniversitemiz, Kutlubey Kampüsü’nde projesi tamamlanarak insasina baslanacak kütüphane binasiyla önemli bir yapiya daha kavusuyor. 13 milyon 720 bin Türk Lirasi’na mal olacak yapiyla, her sey en ince ayrintisina kadar düsünülerek insa edilecek. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, kütüphane binasinin 10 bin 600 metrekare arazi üzerine insa edilecegini belirterek, yapinin Türkiye’deki üniversite kütüphaneleri arasinda, tek kütlede en genis kullanim alanina sahip olacagini söyledi.

Arastirmacilar Için Her Sey Düsünüldü

Rektör Kaplan, kütüphanenin insasi tamamlandiginda arastirmacilarin rahat ve nitelikli bir ortamda çalismalarini yapabileceklerini kaydederek “550 günde tamamlanacak yapida; genel koleksiyon, süreli yayinlar, danisma kaynaklari, gazete, nadir eserler, kitap disi materyal salonlari olacak. Ayrica yapida tek kisilik ve grup çalismalarinin yapilabilecegi odalar yer alacak. Internet salonlarinin da olacagi kütüphane binasinda, toplanti odasi, konferans salonu ve sergi alani da bulanacak. Sinema salonu ise ziyaretçilerin kültür ve egitim çalismalarinda kullanilabilecegi önemli bir yer olarak tasarlanmistir.” dedi.

Engelliler Unutulmadi

Kütüphane binasinin Türk Standartlar Enstitüsü’nün belirledigi ölçütler göz önünde bulundurularak yapilacagini kaydeden Rektör Kaplan, “Yapi, hareket kisitliligi bulunan kütüphane kullanicilarina uygun olarak projelendirildi. Zemin ile birlikte dört katin yer alacagi kütüphanede, her katta bu hassasiyet yansitilmistir. Görme engelliler için ayri okuma salonlari olusturuldu. Sadece saglikli bireyler için degil, engelliler için ise ergonomik malzemeler tercih edildi. Sonuç olarak proje, engeli kullanicilarin yapinin bütün imkânlarindan faydalanabilecekleri sekilde düsünülmüstür.” diye konustu.

24 Saat Açik Kütüphane

Rektör Kaplan, Kütüphane binasi tamamlandiginda 24 saat çalisma yapilacak bir egitim-ögrenim alani olacagini da aktararak “Milyonlarca materyalin yer alacagi yapiyi arastirmacilar 24 saat kullanabilecekler. Isiklarin hiç sönmeyecegi kütüphane binamizda ögrenciler ve üniversite personeli disinda arastirmacilar da yararlanabilecek. Kütüphanemiz ilimiz ve çevredeki arastirmacilarin önemli bulusma mekânlarindan biri olacak.” seklinde konustu.

Geleneksel ve Modern Mimari Yansitiliyor

Tamamlandiginda arastirmacilara konforlu bir hizmetin verilecegi bina Selçuklu mimarisinden esinlenilerek planlandi. Binanin farli noktalari Selçuklu dönemini yansitan motifler, modern bir form ve çagdas yapi malzemeleri kullanilarak sekillendirilecek. Dis görünümü siradan bir kütüphane binasi çizgisinden farkli olarak olusturulan binada renklerden günes isiginin yansimasina ve iklime uygun mimari tasarima kadar her sey dikkate alindi.

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi