BARÜ’de uluslararası iş birliği ağı genişletiliyor
Dünya’nın farklı bölgelerinden 167 üniversite ile iş birliği anlaşmaları olan Bartın Üniversitesi (BARÜ) ve Malezya Putra Üniversitesi arasında protokol imzalandı.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) öğrenim ve staj hareketliliği ile bilimsel iş birliği imkânları artıyor. Dünya’nın farklı bölgelerindeki 47 farklı ülkeden 167 ikili anlaşmanın bulunduğu BARÜ ile Malezya Putra Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Protokoller, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile Malezya Putra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Roslan Sulaiman tarafından imzalandı.
Ortak yapılabilecek çalışmalar konuşuldu
Bartın’a gelen Malezya Putra Üniversitesi Rektörü Sulaiman, Nanobilim ve Nanoteknoloji Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nizar Hamidon ile Özel Kalem Sharudin Sahrani, Rektör Uzun tarafından karşılandı. BARÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Said Ceyhan’ın da yer aldığı ziyarette BARÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ahmet Yirmibeş tarafından bilgiler verildi. Ardından üniversiteler arasında İkili İşbirliği (MoU) Anlaşması imzalanarak Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği KA171 kapsamında mutabakata varıldı.
BARÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyaretin ardından Rektör Sulaiman ve beraberindekiler Kutlubey Yerleşkesine geçti. Burada 100 bine ulaşan basılı kitap, 8 milyondan fazla elektronik yayın ile her ay binlerce kişinin çalışmaları için kullandığı bölgenin en büyük kütüphanesi gezildi.
“Uluslararası iş birliği çalışmalarımız devam diyor”
BARÜ’de yerelden evrensele uzanan bir planlamayla değer katan çalışmalar yapıldığının altını çizen Rektör Uzun, “Bilginin paylaşılması ve hareketliliğe odaklanan iş birliği çalışmalarımızla kültürlerarası diyalog, müzakere ve etkileşimlerini artırmayı hedefliyoruz. Uluslararası hareketlilik kabiliyetini artıran, görünürlüğüne ve etkinliğine önemli katkılar sunan bu gayretlerimizle bilimsel alanda her geçen gün artan yetkinliğimizi de daha ileriye taşıyoruz. Bu düşüncelerle yakın ilgileri için Malezya Putra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Roslan Sulaiman ile beraberindekilere teşekkür ediyorum. Yükseköğretimde uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önümüzü aydınlatan politikalarla bizleri motive eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
BARÜ’deki uluslararasılaşma çalışmaları…
Türkiye’nin 81 ilinden olduğu gibi 70’den fazla ülkeden öğrencileri bulunan BARÜ, uluslararası sıralamalarda her geçen dönem yükselmeye devam ediyor. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanında görünürlüğünü artırmayı başaran BARÜ, uluslararası ortaklı bilimsel çalışmalarıyla da öne çıkıyor. Ayrıca BARÜ; Erasmus Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında 19 farklı Avrupa program ülkesinden 59 üniversite, Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği KA171 kapsamında Avrupa dışında 16 farklı ülkeden 34 farklı üniversite, Mevlana Uluslararası Değişim Programı kapsamında 10 farklı ülkeden 17 üniversite ve İkili İşbirliği (MoU) kapsamında ise Dünya’nın farklı bölgelerinden 57 farklı üniversite ile anlaşmaları bulunuyor.