Bartın Üniversitesi Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Şenlikleri başladı
Bartın Üniversitesi Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Şenliklerinde öğrenciler final sınavları öncesi stres attı. Şenlikler, Ağdacı Kampüsüne kurulan ve Türk, Altay ve Moğol halk kültürü simgeleyen Otağın önünde başladı. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Şenliklerinin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Üniversitemizde gerçekleştirilen Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Şenliği etkinliklerinde, öğrencilerimizin akademik bilgi birikimlerinin yanında sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif birikimlerini de sağlamayı amaçlıyoruz. Dolayısıyla şenliğimiz müzik ve spor etkinliklerinin yanında bilim, kültür ve sanat etkinliklerini de içermektedir. Bu etkinliklerin bizim için diğer bir önemi ise üniversitemizin kuruluşunun 9. yılını kutluyor olmamızdır. Bilimin, kültürün, sanatın ve sporun içinde olduğu bir etkinlik dizisi ile bu etkinlikleri üç gün süreyle yapmak istiyoruz. Bunu da öğrencilerimizin aktif bir şekilde içinde yer alarak, bizzat zenginleştirdikleri, içeriklerini bizzat oluşturdukları, bundan sonraki yıllarda öğrencilerimizin aktif katkılarının olduğu ve birinci aktör oldukları şenlikler haline getirmeyi planlıyoruz.” dedi.
Otağda Türkistan pilavı ikram edildi
Bartın Üniversitesi’nde öğrenim gören 13 farklı ülkeden öğrencilerin şenlikler kapsamında kültürlerini tanıttığı açılış töreninde, Suriyeli İsra Gurani’nin keman ve Türkmenistanlı Nurettin Nursiyedov’un gitar dinletisi sundu. Şenlik alanına kurulan otağda ise Türkmen pilavı ve mantısı ikram edildi. Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Rektör Uzun, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, öğretim elemanları ve öğrenciler ikramlardan tadarak, beğenilerini dile getirdi. Ayrıca katılımcılar, Meslek Yüksekokulu (MYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri tarafından hazırlanan ürünleri de tattı.
Halk Oyunları Ekibi gösterisiyle büyüledi
Şenlikler kapsamında, geçtiğimiz günlerde Muğla’da gerçekleştirilen Halk Oyunları Şampiyonasında horon dalında Türkiye birincisi olan Bartın Üniversitesi halk oyunları ekibi de sahne aldı. Trabzon yöresinden oyunlar sergileyen Doç. Dr. Taner Bozkuş yönetimindeki halk oyunları ekibinin gösterisi uzun süre alkışlandı.
İlk günde 3 ayrı sergi ziyarete açıldı
Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Şenliklerinin ilk gününde konferans salonu fuaye alanında 3 sergi katılımcıların ziyaretine açıldı. Grafik Tasarım Programı tarafından “Öğrenci Mezuniyet Sergisi” ile öğrenciler farklı temalarda tasarımlarını sergiledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri" anısına düzenlenen “Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması”nda başarı ve mansiyon ödülü alan iki afiş de sergide yer aldı. Mobilya Dekorasyon Programı tarafından “Ahşap Ürünler Sergisi” nde ise Mobilya Dekorasyon Atölyesinde üretilen mobilyalar sergilendi.
Çetin Asma Koleksiyonundan Fotoğraflarla Bartın Tarihi aktarıldı
Bartın’da yerel tarih alanında tanınan koleksiyoner Çetin Asma’nın sergisinde ise katılımcılar tarihe kısa bir yolculuk yaptı. Asma’nın ziyaretçilerle bilgiler verdiği sergide, onlarca yıl öncesine ait Bartın fotoğrafları görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Bartın Üniversitesi öğrencileri İmera ile eğlendi
Bartın Üniversitesi Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında İmera grubu, üniversiteli gençlerle buluştu. Bartın Üniversitesi Ağdacı kampüsündeki konserde İmera grubu, söylediği şarkılarla kendisini izlemeye gelen binlerce öğrenciye unutulmaz bir gece yaşattı. Karadeniz müziğinin sevilen grubu İmera, “Veda”, “İmerefera”, “Seda Yolu” gibi parçalara öğrencilerde tek bir ağızdan eşlik etti.
Konserde evlenme teklifi sürprizi
Sahne performansıyla büyük beğeni toplayan İmera grubunun konseri sırasında bir de sürpriz yaşandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi İslam Çağrı Sarıkaya, lise yıllarından bu yana tanışıp, aynı üniversitede okuduğu kız arkadaşına evlenme teklifi etti. İmera grubunun solisti Hüseyin Ulusan tarafında sahne çağrılan Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü mezunu Yasemin Özdemir ise teklifene “Evet” dedi. Çiftin mutluluğu yüzlerine yansırken, alanı dolduran kalabalık durumu sevinçle karşıladı.
Yaklaşık 2 saat süren konser, İmera grubu üyelerin Bartın Üniversitesi öğrencilerine teşekkürünün ardından son buldu.
Öğrencilerle Tarkan Erkan bir ağızdan söyledi
Bartın Üniversitesi Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında konser veren akademisyen, sanatçı Tarkan Erkan, üniversitelilerle buluştu. Ağdacı Kampüsünde hazırlanan konser alanında sahneye çıkan Tarkan Erkan, 2 saat boyunca sevilen parçaları seslendirdi. Tarkan Erkan, hazırladığı geniş repertuvarda sevilen parçaları ardı ardına seslendirmesi öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı. Öğrencilerin cep telefonlarının ışıklarını açarak şarkılara eşlik ettiği alanda adeta bir görsel şölen yaşandı.
Kent Orkestrası konseriyle büyüledi
Bartın Üniversitesi Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Şenliklerinin son gününde öğrenciler, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasının söylediği şarkılarla eğlendi. Orkestranın solistleri Emre ve Ezgi Kaya kardeşler seslendirdikleri parçalarla öğrencilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Türk bestecilerinin çok sesli yapıtlarını öğrencilerle tek bir ağızdan seslendiren orkestra, geceyi “Bir başkadır benim memleketim” parçasıyla tamamladı. Sahne ışıklarının yanında, izleyicilerin telefonlarından yansıyan ışıkların da renklendirdiği konserde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası 2 saat boyunca sahnede kaldı.
Gündüz de dolu dolu geçti
Bahar şenliklerinin gündüz etkinlikler yoğun katılımla gerçekleşti. Düzenlenen bilimsel toplantılara öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Bartın Üniversitesi öğrencilerinin oluşturdukları futbol takımlarının karşılaştığı turnuvalarda ise final müsabakaları oynanarak, şampiyon takımlara kupaları verildi. Halk Oyunları ekibinin konser öncesi gerçekleştirdiği gösteri büyük beğeni toplarken, izleyiciler gösteri sonrası halk oyunları ekibini uzun süre alkışladı.