Bartin’da Üniversite-Sanayi Isbirligi Gelistiriliyor

Bartin Üniversitesi tarafindan düzenlenen Proje Pazari etkinlikleri kapsaminda “Üniversite Sanayiyle Bulusuyor” toplantisi gerçeklestirildi. Bartin Ticaret ve Sanayi Odasinda (Bartin TSO) gerçeklestirilen toplantida konusan Bartin TSO Baskani Cihat Çakir, üniversite-sanayi isbirliginin sehrin ve ülkenin kalkinmasinda önemli bir yeri oldugunu söyledi. Bartinli sanayiciler olarak Bartin Üniversitesinin kendileri için bir sans oldugunu da ifade eden Çakir “Sanayici ve üniversite isbirligi hepimiz için çok önemli. Yatirimci, birikimini ve tecrübesini piyasada rekabet etmek için harciyor. Ancak bunun gelismesi ve yatirimcinin piyasada kendi ayaklari üzerinde durabilmesi için yeniliklere ve Ar-Ge çalismalarina ihtiyaç var. Ayaklari üzerine basan projelerin üretilmesi ve dünyadaki hizli gelisime ayak uydurulabilmesi için ürünün Ar-Ge ile desteklenmesi gerekiyor. Iste bu noktada olmazsa olmazimiz akademik bilgilerdir. Bartin’da üniversitemizin olmasi bu noktada bizim için bir sanstir. Sansimiz, bu ise gönül vermis bir ekibimiz ile hocalarimiz ve bizleri destekleyen Rektörümüzün olmasidir.” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ise üniversite olarak sehrin basta ekonomik olmak üzere sosyal ve kültürel kalkinmasini saglamak için çalistiklarini kaydetti. Kaygin, üniversite sanayi-isbirligini gelistirmek için çalismalar yürüttüklerini de aktararak “Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in destegiyle Bartin’in ekonomik, sosyal ve kültürel gelisimine yönelik projeler yürütüyoruz ve bu projelere destek oluyoruz. Özellikle üniversite-sanayi isbirligini gelistirmek için yaptigimiz çalismalar var. Üniversitemiz bünyesinde kurdugumuz Proje Yatirim Destek Ofisi bu çalismalardan biri oldu. Sanayicilerimiz Proje Yönetim Destek Ofisine gelerek ya da internet ortaminda ögretim üyelerimiz ve ögrencilerimizle ortak çalisma yapabilirler. Ögrencilerimiz kendilerini daha iyi gelistirebilsin, daha rahat is bulabilsinler diye kariyer merkezimizin de yönergesini hazirladik. Dolayisiyla imkânlarimizi bu konuda daha ileri bir seviyeye tasimayi amaçliyoruz.” seklinde konustu.

Gerçeklestirilen etkinlikte Bartin Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi TÜBITAK Koordinatörü Doç. Dr. Ayben Kiliç Pekgözlü, Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatör Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Ibrahim Yildirim ile Proje Yönetim ve Destek Ofisi Koordinatörlügünden Uzman Mete Kaan Namal koordinatörlükleri bünyesindeki çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Melemez ve Arastirma Görevlisi Hasan Kurban’in “Mobilya Üretimi Yapilan Isletmelerde Gürültü, Titresim ve Odun Tozunun Ergonomik Etkilerinin Incelenmesi” konulu projelerini sunmasinin ardindan toplanti sona erdi.

Rektör Uzun’dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı BARÜ’lü öğrenciler dünyadaki insan hakları ihlallerine karşı çadır nöbetinde BARÜ, eğitim iş birliklerine bir yenisini daha ekledi BARÜ’lü öğrenciler 2 farklı projeyle 2 ödülün sahibi oldu BARÜ’de “10. Öğretmenim Şenliği” gerçekleştirildi BARÜ’lü araştırmacı Dr. Çağlar’a, Genç Araştırmacı Ödülü BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında BARÜ, yeni açılan programlarıyla yarınlarımıza değer katmaya devam ediyor BARÜ’de farklı yönleriyle hemşirelik mesleğinin önemi konuşuldu BARÜ, ihtisaslaşan üniversiteler ile bir araya geldi