Bartin Üniversitesinin 3 BAKKA Projesi Kabul Edildi

Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi tarafindan 30 Aralik 2013 tarihinde kamuoyuna ilan edilen 2014 Yili KOBI ve Sosyal Kalkinma Mali Destek Programlari kapsaminda destek almaya hak kazanan projelerin listesi açiklandi. Egitim Fakültesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ile Orman Fakültesinin projeleri Bati Karadeniz Kalkinma Ajansindan (BAKKA), “2014 yili KOBI ve Sosyal Mali Destek Programlari” kapsaminda mali destek alacak.

Egitim Programlari Mobil Araçlarla Desteklenecek

Egitim Fakültesi tarafindan olusturulan “Bilgi Teknolojisinden Beyin Teknolojisine” adli projede Egitim Fakültesinde yürütülen egitim programlarinin mobil araçlarla desteklenmesi, ögrencilerin istedikleri zaman ve yerde ögrenmelerini sürdürebilmeleri, mobil araçlarla ögrenme becerilerini üst düzeyde gelistirmeleri ve ögretmen olduklarinda bu teknolojileri etkili biçimde kullanabilmelerini saglamayi amaçliyor. Bu proje ile Egitim Fakültesinde; derslerin mobil cihazlarla desteklenmesi için gerekli alt yapi olusturulacak, her ders için e- materyal ve doküman hazirlanacak. Bu amaçla son sinif ögrencilerine ve ögretim üyelerine 180 tablet bilgisayar alinacak. Son sinif dersleri tablet bilgisayarlarla yürütülecek. Tablet bilgisayarlarin etkili kullanimi için ögrenci ve ögretim elemanlarina seminerler verilecek. Proje, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes tarafindan yürütülüyor.

Engellilerin sosyal yasamin bir parçasi olmalarini saglamayi amaçliyor

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) tarafindan olusturulan “Bartin Etap-1 (Bartin'da Engellilerin Tespiti ve Analizi Projesi”, Bartin’da bulunan engellilerin yasamlarini baskalarina bagimli olmadan bireysel olarak her türlü görev ve sorumlulugu tasiyabilen özgüvenli bireyler haline getirebilmeyi, sosyal yasamin bir parçasi olabilmelerini saglayabilmeyi amaçliyor. Proje boyunca projenin engellilerin özellikle gençlerin topluma eklenme asamasinda duyduklari ihtiyaçlarini, sosyal hayata ve isgücü piyasasina erisimde çektikleri güçlükleri ve bu konularla ilgili çözüm önerilerini ortaya koyma firsati bulacak. Projenin daha sonraki adimlarinda engellilerin milli ekonomiye katma deger üreten insan olarak istihdaminin saglanmasi hedefleniyor. Proje IIBF Dekan Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Said Ceyhan ve Prof. Dr. Ismail Ceritli tarafindan yürütülüyor.

Köy Tasarim Rehberleri  ve Köy Eylem Planlari Gelistirilecek

Orman Fakültesi tarafindan olusturulan “Küre Daglari Milli Parki Bartin Bölümünde  Eko turizm Potansiyeli belirlenerek Köy Tasarim Rehberlerinin Üretilmesi” adli proje ile  Küre Daglari Milli Parki Bartin Ili Tampon Bölgesinin sahip oldugu dogal ve kültürel degerlerin korunmasini saglamak, milli parkin tampon bölgesindeki köylerin yasam kalitesini gelistirmek, bu köylerdeki dogal ve kültürel degerlerin görünürlügünü arttirmak ve eko turizm potansiyelini desteklemek için köy tasarim rehberlerinin ve köy eylem planlarinin gelistirilmesi amaçlaniyor. Proje Orman Fakültesi  Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüs tarafindan yürütülüyor.

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi