Bartin Üniversitesinde Pedagojik Formasyon Egitimi Sertifika Programi Basladi
Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Egitimi Sertifika Programina kayit yaptiran 267 ögretmen adayi için tanisma toplantisi düzenlendi. Toplantiya Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen, ögretim üyeleri ve daire baskanlari katildi. Toplantinin açilis konusmasini yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, “Genç nüfusa sahip olan bir ülkede gelecege yapilan en önemli yatirim egitimdir. Egitim yatiriminda da ögretmen yetistirmek ayri bir önem tasimaktadir. Fakültemiz üç yillik bir fakülte. Fakültemizde Türkiye’nin en iyi ögretmenlerini yetistirmeye çalisiyoruz. Bu süreçte ögretmen adaylarina 21. yüzyilin becerilerini kazandirmaya çalisiyoruz. Bu becerileri fakültemizin ögrencilerine kazandirmaya çalisirken size de kazandirmaya çalisacagiz.” dedi.
MEB’in Yeni Programlarini Ögretmeye Çalisacagiz
Ögretmen adaylarina egitim biliminin yeni yaklasimlarini aktaracaklarini belirten Günes, Milli Egitim Bakanliginin 2005 yilindan bu yana uygulamaya koydugu yeni programlari ayrintili bir sekilde size ögretmeye çalisacagiz. Biliyorsunuz ki yogun bir program. Bir yillik egitim sürecini bir yariyila sikistiracagiz ve sizleri agustos ayina kadar ögretmen olacak sekilde yetistirecegiz. 15 Haziranda derslerimizi bitirmis olacagiz. YÖK fakültemize pedagojik formasyon egitimi için 7 dalda 280 kontenjan verdi. Türk Dili ve Edebiyati, Tarih, Cografya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik ve Ingilizce bölümlerine toplam 267 ögrenci yerlesti. Bugünden itibaren de derslere basliyoruz.” diye konustu.
Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Ben de bu isin sikintisini dogrudan degil de dolayli yönden yasamis bir hocanizim. Maalesef 2000’li yillarin biraz öncesinde YÖK tarafindan alinan bir kararla bu süreçler ülkemizde ögrencilerimizin ve ailelerinin temel sorunuydu. Bu sorunlara bazen kismi çözümler arandi. Fakat bu çözümler hiçbir zaman Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunlarinin derdine çare olmaya yetmedi. Su an geldigimiz nokta sevindirici bir noktadir. Çünkü önceden oldugu gibi ögrencilerimiz yollara düsüp ‘Anadolu’da hangi fakülte formasyon açiyor, buraya girebilir miyim, acaba burada objektif bir sinav yapiliyor mu?’ gibi sorulara cevap ariyordu. Artik hepimiz merkezî bir sinava tabiyiz.” diye konustu.
Rektör Prof. Dr. Ramazan KAPLAN
Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs GÜNES
Rektör Prof. Dr. Ramazan KAPLAN, tören sonrasinda ögretmen adaylariyla sohbet etti.