Bartin Üniversitesinde Iki Arastirma Merkezi Kuruldu

Üç yil önce kurulan Uzaktan Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi ile Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezinden sonra bu yil Bartin ve Yöresi Tarih-Kültür Arastirmalari Uygulama ve Arastirma Merkezi (BAYTAM) kurulmustu. Bartin Üniversitesi, Uygulama ve Arastirma Merkezlerine iki yenisini daha ekledi. Bartin Üniversitesi Orman Ürünleri Uygulama ve Arastirma Merkezi ile Bartin Üniversitesi Yenilenebilir Enerji Uygulama ve Arastirma Merkezi kuruldu.

Bartin iline canlilik kazandirmasi planlaniyor

Yeni teknolojiler ve inovasyonlarla orman ürünleri sektöründeki mevcut uygulamalara yeni boyutlar kazandiracak olan Bartin Üniversitesi Orman Ürünleri Uygulama ve Arastirma Merkezinin, bölgede bulunan diger üniversiteler tarafindan da etkin bir sekilde kullanilmasi saglanarak üniversiteye ve Bartin iline canlilik kazandirmasi planlaniyor. Daha dayanikli, hafif, saglam ve ekonomik alternatif yeni malzemeler gelistirilerek sadece orman ürünleri sektörüne degil, ilaç biliminden gida sektörüne, savunma sanayisinden otomotive kadar birçok sektöre katki saglanmasi, üniversite–sanayi isbirligine yeni bir boyut kazandirilmasi, ulusal ve uluslararasi nitelikli yayin ve patent sayilarinin artirilmasi, teknoloji transferi, danismanlik hizmetleri, üretilen mal ve hizmetlerin kalite kontrol denetimi, mesleki egitim gibi faaliyetlerin yerine getirilmesi Bartin Üniversitesi Orman Ürünleri Uygulama ve Arastirma Merkezinin amaçlari arasinda bulunuyor.

Bartin ve çevresindeki yenilenebilir enerji kaynaklari arastirilacak

Bartin ve çevresindeki yenilenebilir enerji kaynaklarinin arastirilmasi ve bu kaynaklardan yararlanilmasi konusunda yapilacak çalismalarin koordinasyonunu saglayacak olan Bartin Üniversitesi Yenilenebilir Enerji Uygulama ve Arastirma Merkezi (BÜYENARUM); biyokütle, günes, rüzgâr, hidrolik enerji gibi fosil yakitlara alternatif, yenilenebilir, çevre dostu, temiz enerji kaynaklari ile ilgili arastirma, inceleme, ölçüm ve izleme çalismalari yapacak. Ülke enerji açiginin azaltilmasinda yenilenebilir enerji kaynaklarindan en üst düzeyde yararlanilabilmesi konusunda çözüm önerileri üretmeyi hedefleyen BÜYENARUM, yenilenebilir enerji kaynaklarinin yöre ve ülke çapinda potansiyellerini belirlemeyi, bu kaynaklardan yararlanarak enerji üretim teknolojileri konusunda arastirma, gelistirme ve uygulama yapmayi, sürdürülebilir enerji üretimini tesvik etmeyi amaçliyor.

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi