Bartin Üniversitesi Turizm Çalisanlarina Dil Ögretecek
Bartin Üniversitesi Yabanci Diller Bölümü tarafindan AB Projeleri kapsaminda sunulan “MENTALK: Turizm Sektöründe Çalisan Erkekler için Alternatif Dil Ögrenme Teknikleri” adli projeyle, turizm sektörünün en önemli sorunlarindan biri olan çalisanlarin dil problemine çözüm üretilecek. 206 proje teklifi arasindan kabul edilen 26 projeden biri olan çalismayla, sektörde çalisan ya da çalismak isteyenler için kilavuz kitap ve çevrimiçi platformla birlikte çesitli dil ögretim materyalleri hazirlanacak. Hazirlanacak egitim araçlarini Türkiye, Avusturya, Norveç, Italya ve Portekiz’den alaninda uzman kisiler olusturacak. Daha sonra hazirlanan araçlar internet üzerinden kullanima açilacak.
Pilot Il Bartin Olacak
Bartin Üniversitesi adina sunulan ve 1 Ekim’de baslamasi öngörülen proje, 2 yil boyunca desteklenecek. 280 bin 335 avro bütçeli projede ilk etapta, hazirlanan materyaller ve çevrimiçi platform test edilecek. Ilk uygulamalarinin Bartin’da gerçeklesecegi proje, daha sonra internet üzerinden ulusal ve uluslararasi kullanima sunulacak.
AB Komisyonu, Dil Ögrenimine Önem Veriyor
Bartin Üniversitesi koordinatörlügünde yürütülecek proje, AB Komisyonunun önem verdigi konular arasinda yer aliyor. 2014-2020 döneminde AB Komisyonu ekonomik kalkinmayi saglamak, kurumlarin rekabet gücünü artirmak ve sürdürülebilir ekonomiler yaratmak için dil ögrenme konusunu önemli bir araç olarak görüyor. Yapilan arastirmalar, Avrupalilarin yüzde 53’ünün islerinde bir yabanci dili kullandigini ve yabanci dil bilenlerin daha iyi bir ise sahip olduklarini ortaya koyuyor.
Bartin Üniversitesi Yabanci Diller Bölümünden Çev. Neslihan Köse’nin yürütücüsü oldugu projede Yabanci Diller Bölümünden Okt. Ilknur Civan, Okt. Süheyda Basic, Okt. Tugçe Aydemir, Okt. Öznur Demirkaya ve Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kaygin yer aliyor.