Bartin Protokolü Siir Okudu
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi ve Edebiyat Kulübü tarafindan “Bartin Siir Günleri”nin ikincisi gerçeklestirildi. Etkinligin açilisinda konusan Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, siirin toplumlar için önemine vurgu yaparak “Prof. Dr. Ramazan Kaplan Türk edebiyatinin en yetkin ve ünlü isimlerinden biri olarak bu etkinliklerle saire ve siire verdigi önemi çok iyi izah etmistir. Türkiye tarihinin en zor dönemlerini geçirdigimiz bu günlerde her zamankinden daha çok birlige ihtiyacimiz vardir. Iste bazen siirler bu birligi saglamada ve bilinç olusturmada bize bir araç olarak duygularimiza tercüman olabilmektedir.” dedi.
“Sairlerin, Hayati Anlamlandirmamizda Önemli Bir Yeri Var”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise siirin edebiyattaki yerinden bahsederek “Siir aslinda edebiyat alaninin en zor olan sanatlarindan birisidir. Çünkü sairin çok söz söylemesine siirin tahammülü yoktur. Yani sair anlatmak istedigini en kestirme, en çarpici bir dil, imaj örgüsü ya da sembollerle anlatir. Öyle sairler vardir ki hayatimiza girmisler ve duygu dünyamizi yönlendirmislerdir. Bizler sairler sayesinde hayata bakisimizi degistirmis, bu yönde hayati anlamlandirarak ömrümüzü sürdürme imkâni bulmusuzdur.” seklinde konustu.
Siir Ziyafeti Verildi
Yapilan konusmalarin ardindan ilk olarak Vali Azizoglu Âsik Senlik’ten “Can Sag Iken Yurt Vermeyiz Düsmana” adli siiri okudu. Rektör Kaplan’in da Sezai Karakoç’tan “Masal” siirini seslendirdigi etkinlikte protokol üyeleri, akademisyenler ve ögrenciler okuduklari siirlerle duygu dolu anlar yasatti. Siirlerle dolu bir etkinlik geçiren katilimcilar, 10 yasindaki Mislina Delice’nin okudugu Cahit Zarifoglu’nun Ibrahim Bin Ethem hakkindaki siirini ise uzun süre alkisladi. Ayrica, Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ibrahim Gümüs de bir zamanlar Bartin’da ögretmenlik yapan Sair Riza Polat Akkoyunlu’nun içinde Bartin geçen siiri “Nokta Noktam”i okudu.