BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz 2 alanda daha burslu doktora eğitimi verecek

Yayın Tarihi : 08/02/2019
Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) “100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi” kapsamında 2 yeni alanda daha doktora eğitimi verecek.

Üniversitemiz tarafından “Akıllı Enerji Sistemleri” ve “Peyzaj Mimarlığı” alanlarında doktora eğitimi verilmesiyle ilgili yapılan başvuru,  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı. Böylece YÖK tarafından hazırlanan program kapsamında Üniversitemizde devam eden “Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler”, “Sürdürülebilir Ormancılık” ile “Orman Ürünleri ve Teknolojisi” alanlarına 2 yeni program daha eklenmiş oldu.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bu dönem eğitimlerin başlayacağı “Akıllı Enerji Sistemleri” ve “Peyzaj Mimarlığı” bilim dalları için üçer kişi olmak üzere toplamda 6 kontenjan belirlendi. Programlara yapılacak başvuralar ise önümüzdeki günlerde Üniversitemiz resmi internet sayfası “www.bartin.edu.tr” adresinden duyurulacak.

Ülkemizin ihtiyaçları ve gelişim alanları dikkate alınarak YÖK tarafından hazırlanan programın önemine vurgu yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi” Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağını karşılama doğrultusunda atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.

Rektör Uzun, “YÖK’ün hizmete sunduğu 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan kaynağına büyük fayda sağlayacaktır. Ülkemizin ihtiyaçlarına uygun olarak seçilen alanlarda öğrenciler ciddi bir eğitim sürecinden geçerken aynı zamanda ayda 2 bin 250 TL burs alabilecek. Bu noktada geçtiğimiz dönemlerde açtığımız ‘Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler’, ‘Sürdürülebilir Ormancılık’ ile “Orman Ürünleri ve Teknolojisi” alanlarında eğitimlerimiz devam etmektedir. Bu dönem öğrenci alacak programlarımızla da günümüzün en önemli ihtiyaçlarından enerjinin optimum verimlilik sağlanarak kullanılması ile yaşam alanlarımızın korunarak geliştirilmeleri hedefiyle nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye gayret göstereceğiz. Bu düşüncelerle, böylesine önemli bir projeye çok değerli iki alanla daha destek verecek olmaktan dolayı mutluluk duyuyor, üniversitemizin yetkinliğine güvenen YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç hocamıza ve tüm YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak