Rektör Uzun’un “Basın Bayramı” mesajı

Yayın Tarihi : 23/07/2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “24 Temmuz Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yayımladığı mesajında basın çalışanlarının bayramını kutlayarak, “Basın kuruluşlarımız sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla görevlerini yerine getirmekte, demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olan vatandaşlarımızın haber ve bilgi alma hakkını sağlamaktadır. Meslek ilkelerine ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde bu önemli görevi üstlenen tüm basın çalışanlarının bayramını kutluyorum” dedi.

Rektör Uzun, yaptığı açıklamada gazeteciliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu da belirterek, “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde görevlerini yerine getiren basın kuruluşlarımız, mesleklerinin getirdiği ahlaki sorumluluklar çerçevesinde ülke olarak ilerleyişimize ve demokrasimize katkı sunmaktadır. Toplum adına görev yapan basın mensuplarımız her türlü olağanüstü durumda mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye gayret göstermektedir. Bu düşüncelerle basından sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümü vesilesiyle tüm basın mensuplarımızın ‘Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.