BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

OGM Müdürü Karacabey’den Rektör Uzun’a ziyaret

Yayın Tarihi : 26/11/2018

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürü (OGM) Bekir Karacabey, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Üniversitemiz Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette, üniversite ve kamu iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.

Ziyarette, Üniversitemizde yürütülen bilimsel çalışmalardan, devam eden ve yapılması planlanan yatırımlardan bahseden Rektör Uzun, orman varlıklarıyla öne çıkan Batı Karadeniz Bölgesi’nin dinamikleri gözetilerek ‘Bartın Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı’nı hazırladıklarını ve bu doğrultuda hedefler koyduklarını söyledi.

Rektör Uzun, üniversite-kamu-sanayi iş birliğini önemsediklerini de vurgulayarak “Bütüncül aklın bir ürünü olan stratejik planımızda üniversite-kamu-sanayi iş birliğini önceleyip, bölgemizden başlayarak Ülkemizin gelişimine katkı sunmayı hedefledik. Bu noktada Üniversitemizin Pakistan Goverment College Lahore Üniversitesi işbirliği çerçevesinde Karadeniz Bölgesi’nin bitkisel atıklarından orman gülü, fındık kabuğu ve fındık zurufundan (koçanından) biyoetanol üreteceğimiz projeyi hayata geçirdik.  Projenin uluslararasılaşma noktasında olduğu kadar bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma konusunda da atılmış önemli bir adımdır. Projeyle bölgemizde orman zararlısı olarak bilinen orman gülü ve atık bitkilerden fındık kabuğu ile fındık zurufu kullanılacak. Böylece bu bitki atıkları başta olmak üzere tüm gıda ve bitki atıkları kullanılarak üretilecek biyoetanol ile ekonomimize önemli bir katkı sağlanacaktır. Bu projemizde olduğu gibi  üniversitemizde yürüttüğümüz çalışmalarla orman varlığıyla öne çıkan bölgemize değer katacak yeni projeler üretme hedefindeyiz. Bu noktada; Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey’e ziyareti ve bugüne kadar vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bölgemize yönelik projelerde, üniversite-kamu iş birliği noktasında göstermiş oldukları heyecan dolayısıyla da bizleri mutlu etmektedir.” dedi.

Orman Genel Müdürü (OGM) Bekir Karacabey ise ilgilerinden dolayı Rektör Uzun’a teşekkür ederek “Bartın Üniversitesi’nin çalışmalarını yakından takip ediyor ve alanımıza sundukları katkılardan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu bağlamda bizlerde bölgedeki orman varlığı ve odun dışı ürünler noktasında üretilecek projelerde her türlü desteği vermeğe hazırız. Bu düşüncelerle Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a yakın ilgileri ve teşvikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

SON Haberler

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu

  • BARÜ’de ‘Gazze ve Gönüllülük’ konuşuldu