‘HIV ve AİDS’e karşı önlemler anlatıldı

Yayın Tarihi : 30/11/2018
Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde ‘HIV/AİDS’ Konferansı gerçekleşti.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ile Bartın İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen konferansta, HIV/AİDS hastalıklarına karşı alınabilecek önlemler konuşuldu.

Konferansta HIV ve AİDS hakkında öğrencilere bilgi veren Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ali Rıza Karakoyun, HIV ve AİDS’in günümüzde önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıktığını söyledi.

Dr. Karakoyun, “Dünya Sağlık Örgütü’nün raporlarına göre 2017 yılında 36,9 milyon kişi HIV ile yaşamaktadır. Yine aynı raporlara göre 940 bin kişi HIV/AİDS’ten hayatını kaybetmiştir. Ülkemizdeki rakamlara bakıldığında ise 1985’ten günümüze kadar yapılan taramalarda 18 bin civarında HIV/AİDS vakası tespit edilmiştir. Tüm hastalıklarda olduğu gibi bu hastalıklarla da mücadelenin en etkin yolu korunmaktır. HIV/AİDS’in aşı veya koruyucu bir tedavisi olmadığı için tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor.” dedi.

Etkinlik karşılıklı soru ve cevapların alınmasının ardından son buldu.