Web of Science Kullanıcı Eğitimi

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Web of Science (WOS) kullanıcı eğitimi düzenlendi.

Üniversitemiz Kutlubey Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim, firma yetkilisi Derya Soğuksu tarafından verildi.  Eğitimde atıf analizi nasıl yapılır, atıflar, araştırma konuları ile ilgili güncel e-posta uyarıları nasıl oluşturulur, dergiler, konferans bildirileri ve kitapların seçim kriterleri nelerdir, ilgi alanınızdaki yüksek kaliteli araştırmalar neler, alanınızdaki araştırmacılar kimler, kurumlar, dergiler hangileri, alanınızla ilgili var olan potansiyel işbirlikleri nelerdir, bilimsel projelere kimler fon sağlıyor gibi konuların yanı sıra araştırmacıların ORCID ve Researcher ID numarası edinmelerinin önemi üzerinde durularak;  araştırmacıların hakemli dergilerde yürüttükleri editöryal çalışmalarını takip edebilecekleri Web of Science veri tabanı tarafından hizmete sunulan Publons uygulaması hakkında da bilgiler verildi.
Akademik ve idari personelin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde katılımcılar Web of Science hakkında detaylı bilgiler elde etme fırsatını buldu.
Web of Science (WOS) Nedir?

Akademik literatür dünyasına liderlik eden, akademik değerlendirme ve araştırmalardaki en önemli kaynakların başında gelen "Web of Science (WOS)", 250’den fazla fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimler disiplin içeriği ile atıf referans taraması sağlamaktadır.
BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi