Üniversitemizin “Hoş Geldin Gönüllülük!” projesi kabul edildi

Üniversitemiz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ESC11 Gönüllülük projesi ile İtalya, Polonya, Sırbistan ve Yunanistan’dan gönüllü gençlere ev sahipliği yapacak.

Üniversitemizin 2019 yılında Avrupa Dayanışma Programı kapsamında koordinatör ve ev sahibi kuruluş olarak akredite edilmesinin ardından, ikinci ESC11 Gönüllülük projesi de kabul edildi. Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Merhaba Gönüllülük!” başlıklı proje ile Yunanistan ile Portekiz’e giden Üniversitemiz öğrencileri ve mezunları yeni projeyle ev sahibi olacaklar. 2020 dönemi için sunulan “Hoş Geldin Gönüllülük!” projesiyle İtalya, Polonya, Sırbistan ve Yunanistan’dan gönüllü gençler Bartın’a gelecekler.

Üniversitemiz Erasmus+ Gençlik Projeleri Koordinatörü Ahmet Abalı tarafından hazırlanan proje kapsamında 4 farklı ülkeden gelen öğrenciler Bartın Üniversitesi’nde yer alan 54 öğrenci kulübünün etkinliklerine de katılarak, tecrübe paylaşımı yapacaklar.

“Gençlerimize ‘Hoş Geldin Gönüllülük!’ diyoruz"

Proje ile gençlerin gönüllülük bilinçlerini geliştirip, yurt dışı imkânları ve Erasmus kazanımlarını tecrübe edeceklerini aktaran Abalı, “Önce akreditasyonumuzun hemen ardından yazdığımız projenin onay almasının mutluluğunu yaşadık. Gençlerimize Merhaba Gönüllülük! dedik ve projemizle Avrupa fırsatlarını sunarak onlara gönüllülük bilincini aşıladık. Şimdi ise İtalya, Polonya, Sırbistan ve Yunanistan’dan gençlere Hoş Geldin Gönüllülük! diyeceğiz ve onları şehrimizde birer aylık süreçlerle ağırlayacağız. Avrupalı gençlerimiz için belirlediğimiz etkinlik programları kapsamında onlara güzel bir ay yaşatacağız. Hem şehrimizi ve Üniversitemizi tanıtacağız hem de Avrupalı gençlere gönüllülük ve dayanışma bilinci aşılayacağız. Bu düşüncelerle desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a ve koordinatörümüz Öğr. Gör. Sayın Burçin Kef’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Projelerimiz gönüllülük faaliyetlerine ilgiyi arttırıyor”

Abalı, projelerle birlikte yurt dışı öğrenim, staj ve gönüllülük faaliyetlerine olan ilginin de arttığını ifade ederek “Onaylanan bu ikinci Avrupa Dayanışma Programı kapsamındaki gönüllülük projemiz ile birlikte ülkemizde olduğu gibi şehrimizde ve Üniversitemizde de Avrupa Dayanışma Programı iyiden iyiye tanınmaya başlandı. Gençlerimiz artık bu kapsamdaki fırsatları daha çok sorup araştırıyor. Bizler de onlara daha fazla fırsat sunmak adına her dönem için proje yazıyoruz. Belli aralıklarla fiziki ve online tanıtımlar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“Yurt dışından gelecek gençlere öğrencilerimiz mentorlük yapacak”

Üniversitemiz öğrencilerinin proje kapsamında önemli tecrübeler edineceklerinin de altını çizen Abalı, “Avrupa Dayanışma Programı kapsamında üniversite gençlerimizin başvurup yurt dışına hareketlilik sağlayacağı yeni projeler fırsatlarını da yakın dönemde sunacağız. Gençlerimiz, ev sahipliği projemiz olan ‘Hoş Geldin Gönüllülük!’ projemiz kapsamında şehrimize yurt dışından gelecek gençlere gönüllü mentorlük yapabilir. Bunun için de Türkiye Ulusal Ajansı ile yapılacak sözleşmenin ardından duyurularımız erasmus.bartin.edu.tr internet sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanacaktır” şeklinde konuştu.


Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi