Üniversitemizde Hocalı şehitleri anıldı

Üniversitemizde düzenlenen “Belgelerin Işığında Ermeni Sorunu ve Hocalı’da Müslüman Türk Katliamı” adlı konferansta Hocalı Katliamında şehit olanlar anıldı.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlik, Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu “Belgelerin Işığında Ermeni Sorunu ve Hocalı’da Müslüman Türk Katliamı” başlıklı konuşmasını yaptı.

Hocalı katliamının tarihe kanlı ve acı bir gün olarak geçtiği vurgulayan Kürkçüoğlu, “26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından Hocalı’da tarihe kara bir leke olarak geçen bir katliam yaşanmıştır. Yaşanan acı bizim hafızalarımızdan silinmeyecek izler bıraksa da Ermeniler kapı kapı gezip haksız davalarını savunmaya devam etmektedirler. Tarihe kanlı ve acı dolu bir gün olarak geçen bu olaya karşı uluslararası kamuoyu ise sessiz kalmaktadır. Bizim Hocalı Katliamı ve 24 Nisan ile ilgili konuyu ulusal ve uluslararası camiaya anlatmamız, haklılığımızı ortaya koymamız gerekmektedir. Bunun için herkese ayrı ayrı görevler düşmektedir.” dedi.

Etkinlik kapsamında, 26 Şubat 1992 sabahı Azerbaycan Birlikleri tarafından çekilen görüntüler de izletilerek, Hocalı Katliamı’nda yaşanan şiddet ortaya konuldu. Konferans karşılıklı soru ve cevapların ardından son buldu.

1992 yılının 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gecede Ermeni güçleri,  Hocalı kentine düzenledikleri silahlı baskında 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycan vatandaşını katletmişti.
BARÜ, patent ve faydalı model başvurularında Türkiye üçüncüsü BARÜ, Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda ilk 400’de Rektör Uzun, koltuğunu çocuklara devrederek sevinçlerine ortak oldu BARÜ’lü güreşçi Alihan Bayraktar, olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek BARÜ’de akreditasyon çalışmaları kararlılıkla sürdürülüyor BARÜ’de kalite süreçleri tescillenen program sayısı 25’e yükseldi BARÜ’lü öğrencilerin AB destekli projesinde çalışmalara başlandı BARÜ’lü halterci Kaan Kahriman, 3 madalyayla Avrupa şampiyonu oldu BARÜ’lü öğrencilerin ulaştırma alanına yönelik 2 projesi ödül kazandı BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu