Türk Dünyasında Nevruz Paneli

Üniversitemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin başkanlığını Edebiyat Fakültesi’nden Doktor Öğretim Üyesi Tuna Beşen Delice yaptı. Nevruzun Türk Dünyasında baharın gelişinin kutlandığı bir bayram olduğunu belirten Delice, “Türk Dünyasında nevruz çok canlı olarak kutlanır. Haftalar öncesinden hazırlıklar başlar. Devlet nezdinde yapılan bu kutlamalarda resmi tatil ilan edilir. Fakat ülkemizde yıllardan süregelen bazı nedenlerden dolayı birçok kişi bir Nevruzu bir Türk bayramı olarak bilmemekte. Her ne kadar bu bayram tek bir topluma ait bir bayram değilse de Türk Devletlerinde yüzlerce yıldır kutlanmaktadır. Nevruz Bayramı, insanların doğayla birlikte yaşaması ve gözlemlemesi sonucu ortaya koyduğu bayramlardan biridir. Yeni bir yıl bu bayramı kutlayanlar için toprağın doğuşuyla başlamaktadır. Yani doğa uyanmıştır, insan uyanmıştır.” dedi.

5 Türk Devletindeki Nevruz kutlamaları anlatıldı

Ardından panelde konuşan Edebiyat Fakültesi öğrencileri Ayşenur Çelik, Büşra Gür, Cansel Cambaz, Hakan Adabaş ve Samet Yılmaz; Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Özbekistan’da Nevruz Bayramının nasıl kutlandığına ilişkin bilgiler verdi.

Etkinlikte Türk Devletlerindeki Nevruz kutlamalarına ilişkin fotoğraf ve videolarda gösterildi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

BARÜ’de “10. Öğretmenim Şenliği” gerçekleştirildi BARÜ’lü araştırmacı Dr. Çağlar’a, Genç Araştırmacı Ödülü BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında BARÜ, yeni açılan programlarıyla yarınlarımıza değer katmaya devam ediyor BARÜ’de farklı yönleriyle hemşirelik mesleğinin önemi konuşuldu BARÜ, ihtisaslaşan üniversiteler ile bir araya geldi BARÜ’de kolesterol seviyesini düşürücü yeni formüller geliştirilecek BARÜ, yeni veri merkeziyle daha güçlü BARÜ öğrencileri görme engelliler için ‘kitaplara ses’ oldu BARÜ’nün projesiyle yeni nesil teknolojilerle DHFR enzimi üretilecek