TR MOF 2019 Seminerine Üniversitemiz ev sahipliği yapacak

Türkiye ve İngiltere İş Birliğinde Üniversitemizde düzenlenecek olan TR MOF 2019 Semineri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından düzenlenen ‘TR MOF 2019 Semineri’ TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı ‘2223-D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği’ kapsamında kabul edildi. Türkiye’de ilk defa düzenlenecek ve üniversitemizin ev sahipliğini yapacağı seminerde alanında yetkin yurt içi ve yurt dışından birçok bilim insanı konuşmacı olarak yer alacak.
Seminer hakkında konuşan proje koordinatörü Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Güneş GÜNAY SEZER, ‘TR MOF 2019 Semineri’, nanoteknoloji, enerji, çevre, sağlık, biyoteknoloji gibi öncelikli alanlarda araştırmacıların yoğun ilgisini çeken metal-organik çerçeve (MOF) yapılarının üretim, karakterizasyon ve uygulama alanlarına yönelik literatüre değerli katkılarda bulunmuş bilim insanlarını üniversitemizde bir araya getirecek olması bakımından önemli bir yere sahip. Seminer sonunda hem ülkemiz hem de bilim dünyası açısından önemli çıktıların elde edileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Böylesine önemli ve uluslararası katılımlı bir seminerin üniversitemizde yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Mehmet Mustafa ARAL, “Türkiye’de sadece MOF’lara özgü şu ana kadar bir seminer düzenlenmemiş olup, ‘TR MOF 2019’ ülkemizde bu alanda ilk seminer olma yönüyle oldukça özel bir öneme sahiptir. Seminere katılacak bilim insanlarının çoğunluğu MOF alanında literatüre değerli katkılarda bulunmuş ve bu alanda birçok öncü çalışmaya imza atmıştır. Her birinin bu alanda ulusal ve uluslararası önemli projeleri var. Seminer Türkiye-Birleşik Krallık iş birliğinde düzenleneceğinden gelecekte iki ülke arasında proje ortaklığına zemin yaratmaktadır. Bu bakımdan katılımcılar uluslararası proje planlaması gayretinde ise bu seminer önemli bir fırsat olacaktır.

TÜBİTAK tarafından da desteklenen seminerin hem üniversitemiz hem de ülkemiz için önemine değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, seminerin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür etti. Rektör Uzun, “MOF son yılların öne çıkan araştırma konularından birisi. Yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de konu hakkında önemli çalışmalar sürdürülüyor. Üniversitemizde düzenlenecek olan seminerle bu alanın önemli isimleri bir araya gelerek çok değerli bilgi paylaşımında bulunacak. ‘TR MOF 2019 Semineri’ ile ülkemizde bir ilki gerçekleştiren kıymetli akademisyenlerimizi kutluyorum. İnanıyorum ki bu seminerin sonucunda birçok ikili iş birliği kurulacak ve uluslararası proje hayata geçirilecektir” dedi.


16-17  Eylül 2019 tarihlerinde Amasra North Door Otel’de  gerçekleştirilecek seminer için 20 Ağustos 2019 tarihinden itibaren başvuru yapılabilecek. Seminere katılmak isteyenler başvurularını “ https://trmof.weebly.com/ ” internet adresinden yapabilecek ve detaylı bilgileri yine aynı internet sayfasından ulaşabilecek.
MOF Nedir?
Metal-organik çerçeve (MOF) yapıları organik moleküllerin metal iyon veya kümelerine güçlü bağlarla koordine olması ile oluşan ve potansiyel gözeneklere sahip inorganik-organik hibrit malzemelerdir. Gaz depolama, karbondioksit ayrışımı, sensör, ağır metal tutabilme, boya adsorpsiyonu, ilaç salınımı ve kataliz gibi birçok farklı uygulama alanında potansiyele sahip MOF’ların sentezi ve yapılarının aydınlatılması günümüzde oldukça dikkat çekmektedir. Bugüne kadar 20.000’den fazla çeşit MOF literatüre rapor edilmiştir.
Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi