Stratejik alanlarda kullanılacak nano-materyal patentlendi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Ceylan’ın yer aldığı çalışmalarla üretilen 'Nano-materyal' Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından patentlenmeye hak kazandı.

Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ceylan ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kılıçer tarafından doğal kaynaklar kullanılarak yeni ve yüksek teknoloji ile "Elektrospinning Tekniği ile Pomza İçerikli Nanofiber Üretimi” başlıklı buluş hayata geçirildi. Dünyada ilk olan çalışmalarla üretilen Nano-materyal, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Resmi Patent Bülteni ile patentlenmeye hak kazandı.

Doç. Dr. Ceylan, buluşun önemine değinip kullanım alanı ile ilgili bilgiler vererek “Yenilikçi teknolojiler ve akıllı sistemler kullanılarak üretilen bu Nano-materyal; gıda, biyoteknoloji, moleküler biyoloji ve tarım gibi farklı sektörlerde kullanım alanı bulabilecek. Özellikle paketleme, yüzey kaplama materyali olarak tercih edilebilecek ürünün, çok hafif olma özelliği ile stratejik öneme sahip alanlarda da değerlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Ulusal politikalara katkı sunabilecek buluşu geliştiren proje ekibini tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ”Hem eğitim hem de Ar-Ge faaliyetlerinde kaliteyi önceleyen Üniversitemiz bünyesindeki nitelikli akademisyenlerimiz, bilim dünyasına önemli katkılar sunmaya devam ediyor.  Yeni ve yüksek teknolojiler kullanılarak geliştirilen projeler ürüne dönüşüp toplumun ve bilimin hizmetine sunuluyor. Bu noktada bilime ve teknolojiye katkı sunan buluşları için Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Zafer Ceylan ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kılıçer’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Proje üretme ekosistemimize daimi destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Haber: Fatmanur Eriklioğlu / Fotoğraf: Senem Sarı / Grafik: Reyhan Yaprak

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 1 gün 24 saatten fazla BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarını 15 bini aşkın kişi ziyaret etti Rektör Uzun’a Özbekistan’da ‘Fahri Profesör’ ünvanı verildi BARÜ ile Özbekistan arasında eğitimin her aşamasında köprüler kuruluyor BARÜ öğrenci kulüplerinin 2 projesine ÜNİDES’ten destek Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sürdürülebilirlik Raporu - 2024 yayımlandı Büyük Önder Atatürk, BARÜ’deki törenle anıldı Rektör Uzun’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 9 proje ödüllendirildi Türkiye’nin gurur projeleri 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında anlatıldı