Üniversitemiz Rektörü Uzun’a gerçekleştirilen ziyaretlerde bölgesel kalkınma konuşuldu

Bartın’daki kamu kurum ve kuruluşlardan temsilcilerle bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bölgesel kalkınma odağında üniversitede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bartın İl Jandarma Komutanı j. Alb. Fahri Semiz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, KOSGEB Bartın Müdürü Gökhan Akdoğan ile BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret ettiler.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun, konuklarına Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. Üniversitemizin 2019-2023 Stratejik Planı ile ortaya konulan hedefleri aktaran Rektör Uzun, “Bölgemize odaklanarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ülkemizin yerli teknoloji atağına katkı sunmaya devam ediyoruz” dedi.

“Filyos Yatırım Havzasına çalışmalarımızla değer katıyoruz”
Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ihtisaslaşma kapsamına alındığını da hatırlatan Rektör Uzun, “Yükseköğretim Kurulumuz tarafından ihtisaslaşma kapsamına alınan Üniversitemizin ‘Filyos Yatırım Havzası’ odağındaki ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında çalışmaları devam ediyor. Sürdürdüğümüz araştırmalar ve paydaş görüşleri neticesinde, ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konusunda yetkin akademik kadromuzla oluşturduğumuz yol haritası üzerinden faaliyet gösteriyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar ve açtığımız bölümlerle birlikte ‘Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi Projesi’ne değer katacağız” diye konuştu.

“IV. Ar-Ge Proje Pazarı başvuruları başladı”
Rektör Uzun, ziyarette 21-22 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek bölgenin en önemli organizasyonlardan biri olan ‘Ar-Ge Proje Pazarı’ için başvurularının başladığını da aktararak, “Ülkemizin yerli teknoloji atağına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge Proje Pazarı’nın dördüncüsünü gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, örnek projelerin sergilenmesi ve ödüllendirilmesi, finansman ve altyapı sıkıntısı ile gerçekleştirilemeyen önemli projelerin ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulması hedefine yönelik gerçekleştirilecek olan organizasyonumuzda Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşümüne katkı sunuyoruz. Başvuruların başladığı etkinlik için ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretler karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından son buldu.

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi