Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TRT EBA’da yayınlanan “Hedefe Doğru” programına konuk olarak “İyi Bir Gelecek” fikri üzerinde konuştu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavları (YKS) öncesi TRT EBA’da yayınlanan “Hedefe Doğru” programına konuk oldu. Eğitim ve Kariyer Uzmanı Öğr. Gör. İsmail Yolcu ile Burçak Ateş Güler’in sunduğu programda Rektör Uzun, merak edilen soruları cevaplandırdı. Aday öğrencilere önerilerde bulunan Rektör Uzun, BARÜ’de yer alan 9 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yer alan programlar hakkında bilgiler verdi.
Kaliteli eğitim, sürdürülebilir başarılar…
Rektör Uzun, kaliteli eğitim ve yeni bilgi üretimi noktasında üniversitede nitelikli çalışmaların yapıldığını da belirterek “Üniversitemizde aydınlık yarınlarımızın mimarları olacak 18 binden fazla öğrencimizi geleceğe hazırlıyoruz. Aralarında ‘Dünya’nın En Etkili Bilim İnsanları’nın da olduğu yetkin akademik ve idari insan kaynağımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enerjimizi merakımızdan alarak, geleceğimizi birlikte şekillendiriyoruz” dedi.
“Öğrencilerimize inanıyor ve onlarla gurur duyuyoruz”
Üniversitenin uluslararası sıralamalarda gösterdiği başarının önemine değinen Rektör Uzun, öğrenci başarılarıyla da öne çıkan bir yükseköğretim kurumu olduklarını kaydetti.
Rektör Uzun, “Bir yandan yarınlarımızı inşa ve ihya edecek gençlerimizi geleceğe hazırlarken diğer yandan uluslararası alanda ses getirecek işler yapıyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna inanarak çıktığımız bu yolculukta elde ettiğimiz kazanımları yarınlara taşıyarak uluslararası anlamda adımızdan söz ettirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Rektör Uzun, aday öğrencilerin sorularını cevapladı
TRT EBA mikrofonlarına aday öğrenciler tarafından sorulan “Bartın’da üniversite öğrencisi olmanın avantajları nelerdir?” sorularını da cevaplayan Rektör Uzun, “Öğrencilerimiz bir yandan iyi bir eğitim alırken diğer yandan hayatlarının en güzel dönemlerini, üniversite yıllarını tarihi ve doğal güzellikleriyle nadide şehirlerden biri olan Bartın’dan geçiriyorlar. Bir yanımızda Küre Dağları yer alırken, diğer yanımız da ise Amasra ve Karadeniz’in tüm güzellikleri. Bu güzel şehirde ulaşımla ilgili sorun yaşamıyorlar. Barınma ile ilgili sorun yaşamıyorlar. Sakin, huzurlu ve güvenli bir şehirde öğrenimlerini sürdürüyorlar. Üniversitede entelektüel anlamda bir birikim kazanırken; şehirle bir bütün olarak sosyal, kültürel ve sportif anlamda kendilerine sunulan sayısız imkândan yararlanabiliyorlar” şeklinde konuştu.
Haftanın bölümü “Orman Mühendisliği” oldu
Yayında “Haftanın Bölümü” olarak seçilen BARÜ Bartın Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Programının eğitim-öğretim stratejisi ve iş imkânları üzerinde açıklamalar da yapıldı. Programın bu kısmında birbirini besleyen bölüm ve programlar anlatılarak Ulus Meslek Yüksekokulu bünyesinde yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılara değinildi.
BARÜ’deki tüm çalışmaların merkezinde öğrencilerin olduğunu da vurgulayan Rektör Uzun, “Proje tabanlı öğrenme stratejileri”, “Öğrenci başarıları”, “çift anadal ve yandal imkânları”, “Erasmus ve Mevlana Değişim Programları” ve “7+1 ve 3+1 eğitim modeli” gibi uygulamalar dışında “BARÜ Ar-Ge Proje Pazarı” ve “ihtisaslaşma” gibi başlıklarda da açıklamalar yaptı.
Ayrıca programda sınava girecek öğrencilere Eğitim ve Kariyer Uzmanı Yolcu tarafından bilgiler verilerek çeşitli önerilerde bulunuldu.
Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan
BARÜ İletişim Koordinatörlüğü
Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan
BARÜ İletişim Koordinatörlüğü