'Çeşm-i Cihan' Pistlerde

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çeşm-i Cihan’ isimli elektrikli otomobil görücüye çıktı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Üniversitemiz Çeşm-i Cihan isimli aracıyla yerini aldı. Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri tarafından yapılan elektrikli araç tamamen yerli üretim olmasıyla dikkat çekiyor.

Arabanın tasarım, üretim ve montaj süreçlerinin hepsinde aktif görev alan Bilim Teknoloji ve Kulübü öğrencileri ürettikleri elektrikli aracın doğa dostu olmasının yanı sıra performans bakımında da üst düzey özellikler içerdiğini söyledi. Düşük enerji tüketimine önem verdiklerini belirten öğrencilerimiz, “ Elektrikli otomobiller çevreci ve ekonomik olmaları ile günümüzde popülerliği günden güne artmaktadır. Fosil yakıtların tükenebilirliği ve yarattığı çevre sorunları bizleri alternatif yollara yönlendirmektedir. Aldığımız mühendislik eğitiminin bir özü de alternatif yollara yönelmek ile alakalı. TÜBİTAK’ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları aldığımız eğitimi bizzat sahada göstermemiz açısından büyük bir önem arz ediyor. Böylesine bir yarışmaya katılmamızda büyük emekleri olan Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sabri Gök’e, kulüp danışmanımız Dr. Öğr. Üyesi Abid Ustaoğlu’na ve emeği geçen tüm hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

“Bu Daha Bir Başlangıç”

Öğrencilerin okudukları bölüm her ne olursa olsun uygulamaya önem verdiklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, gerçek başarının teori ile pratiğin kesiştiği noktada ortaya çıktığını söyledi. Rektör Uzun, “Üniversite olarak AR-GE faaliyetlerine her zaman önem veriyoruz. Hem akademisyenlerimizin hem de öğrencilerimizin AR-GE faaliyetlerinin içerisinde olduğu görmek bizi gururlandırıyor. TÜBİTAK’ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na katılan tüm öğrencilerimiz ile birlikte onlara destek veren Mühendislik Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aral ve akademisyenlerimizi tek tek tebrik ediyorum. Ancak bu daha bir başlangıç. Bilimsel yarışmalara düzenli olarak katılmaya devam ederek adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Rektör Uzun: Daha güçlü Türkiye yolunda paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 1 gün 24 saatten fazla BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarını 15 bini aşkın kişi ziyaret etti Rektör Uzun’a Özbekistan’da ‘Fahri Profesör’ ünvanı verildi BARÜ ile Özbekistan arasında eğitimin her aşamasında köprüler kuruluyor BARÜ öğrenci kulüplerinin 2 projesine ÜNİDES’ten destek Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sürdürülebilirlik Raporu - 2024 yayımlandı Büyük Önder Atatürk, BARÜ’deki törenle anıldı Rektör Uzun’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 9 proje ödüllendirildi