Bilisimin Kalbi Bartin’da Atti

Bartin Üniversitesinin ev sahipligini yaptigi 2. Ulusal Yönetim Bilisim Zirvesi, Bartin Kültür Merkezinde basladi. Etkinlige Türkiye’nin 19 üniversitesinden gelen 1200’den fazla Yönetim Bilisim Sistemleri Bölümü ögrencisinin yani sira is adamlari ve farkli üniversitelerden akademisyenler katildi. Üç gün süren zirvenin açilis törenine Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, Üniversitemiz Rektör Yardimcisi Prof Dr. Ali Naci Tankut, Türkiye Bilisim Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karadag ve çesitli üniversitelerden gelen akademisyenler, sektör temsilcileri ve ögrenciler katildi.

Etkinligin açilis konusmasini yapan Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilisim Sistemleri Bölüm Baskani Doç. Dr. Alper Aytekin, ”Basarimizin temelinde vermis oldugumuz dersler yatmaktadir. Bilgisayar Mühendisligi ve Endüstri Mühendisligi derslerini veriyor olmamiz arkadaslarimizin daha rahat bir sekilde ise girmesine olanak sagliyor.” dedi.

“Bilisim Hareketi Anadolu’dan Baslamali”

Daha sonra konusan Türkiye Bilisim Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karadag, yazilim ve bilisimin bugün dünyayi degistirecek güce sahip oldugunu ve Türkiye’nin de gerekli olan siçramayi yapabilmesi için bilisim hareketinin Anadolu’dan baslatilmasi gerektigini belirtti. Karadag, konusmasina söyle davam etti: “Yazilimin gelismesinin altinda yatan en büyük etmen üniversite-sanayi is birligidir. Yeni dünyada üniversitelerin rolü çok büyük. Egitimde bilisim ve internet alaninda da büyük degisimler olmaktadir. Egitim her geçen gün zaman ve mekândan bagimsiz hale gelmeye basladi. Hatta dünyanin önde gelen üniversiteleri birçok konuda çevrimiçi ve ücretsiz egitimler vermeye basladi. Ülkemizin 2023 vizyonunu yakalamasi için gerekli büyümeyi saglamak ancak ‘bilisim’ ile mümkün olacaktir. Bilisimin tüm sektörlerde kullanilmasini saglayacak önemli uzmanlik alanlarinin basinda “Yönetim Bilisim Sistemleri” gelmektedir. Bilisimin ve dijital dünyanin gerçegi budur. Bu dünyanin oyun kuruculari da gençlerdir. Ülkemizin bilisimde gerekli siçramayi yapmasi için bilisim hareketi Anadolu’dan baslatilmalidir.”

“Bilgisayar cebimizde”

Üniversitemiz Rektör Yardimcisi Prof Dr. Ali Naci Tankut ise yaptigi konusmasinda içinde bulundugumuz çagin bilisim çagi oldugunu belirterek söyle konustu: “Çagimiz, bilgi çagi. Içinde bulundugumuz bu çag bilgili olmayi ve teknolojiyle barisik olmayi gerekli hale getiriyor. Teknoloji ve bilgi deyince aklimiza ilk önce bilgisayarlar geliyor. Su anda bilgisayarlar cebimizde. Bilgisayar denilince de aklimiza bilisim geliyor.”

Hayatimizda cep telefonu ve bilgisayar gibi kavramlarin vazgeçilmez bir unsur haline geldigini vurgulayan Tankut, “Hayatimizin bu kadar içerisinde olan olgularin ne kadar farkindayiz? Bilmeden bir girdabin içerisine mi sürükleniyoruz, yoksa hakikaten bizlere bunlarin faydasi var mi? Kurumlara, insanliga yön verecek egitim almis insanlar gerekli. Bu insanlari yetistirmek de üniversitelerin isidir. Bu tip toplantilar mesleki olarak taninirligi artiracaktir. ”diye konustu.

“Bilen insan güçlü insandir"

Konusmasini yapmak üzere kürsüye davet edilen Bartin Belediye Baskani Cemal Akin ise konusmasinda, “Bilisim ve yazilim gerçekten önemli. Ben Bartin Belediyesinde bunlari yasiyorum. Bilisim, yazilim yoksa, bilgisayar yoksa maalesef kurumlar da yok. Artik zaman bilgi zamani. Artik bilen insan, güçlü insan. Bilgiyi iyi kontrol etmek lazim. O da bu sekilde zirveler ve egitimlerle gerçeklesiyor.” dedi.

Zirvenin açilis töreninde Belediye Baskani Cemal Akin’a zirveye vermis oldugu desteklerden dolayi tesekkür plaketi takdim edildi.

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi