Bati Karadeniz II. Gemi Insa ve Entegre Sanayii Çalistayi Basarili Geçti

Bartin Üniversitesi ile Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) isbirliginde “Bati Karadeniz II. Gemi Insa ve Entegre Sanayii Çalistayi” düzenlendi. Çalistaya; Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Vali Yardimcilari Sefik Aydin ile Sibel Tursun, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ile Prof. Dr. Mete Gündogan, Orman ve Su Isleri Bakanligi Müstesar Yardimcisi Doç. Dr. Ismail Ceritli, Bartin Il Jandarma Alay Komutani Jandarma Albay Alaattin Karsavuran, Bartin Il Emniyet Müdürü Mehmet Altinok ve Zonguldak eski Milletvekili Necmettin Aydin katildi.

Rektör Kaplan: “Bölge insanimiza her zaman kapimiz açik”

Çalistayin açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, bu tür faaliyetlerin bölgenin kalkinmasinda büyük rol oynadigini ifade etti. Kaplan, “Bizim 4-5 yillik bir üniversite olarak böyle ciddi ve güzel bir faaliyetin içinde olmamiz, toplumla üniversiteyi bulusturmamiz, sanayinin bir koluna hizmet götürme noktasinda bilimsel faaliyetin içerisinde olmamiz fevkalade önemlidir. Bölgedeki insanlarimizin da hangi alanda olursa olsun üniversitenin bilgisine müracaat etme noktasinda her zaman onlara kapimizin ve gönlümüzün açik oldugunu özellikle ifade etmek istiyorum. Ben bu tür faaliyetlerimizi çok önemsiyorum. Çünkü üniversitenin asli görevi bilgi üretmektir, ayni zamanda bu bilgiyi soyut bilgi alanina hapsetmeyip hayatimizin her evresinde kullanilabilir, toplumun istifadesinde yararlanilabilir bir bilgiye dönüstürmektir. Üniversitemizin bu faaliyeti güzel bir baslangiçtir ve bunun çok daha ileri asamalardaki örnekleri bundan sonraki yillarda da devam edecektir. Gemi insasi, gemi entegresi, gemi yapimi ve bu baglamda ortaya çikacak sorunlar bizim bölgemizin temel sorunlarindan birisidir.” dedi.

Rektör Kaplan: “Çalistay basarili sonuçlar verecek”

Çalistayin basarili sonuçlar verecegini belirten Rektör Kaplan, “Gemi insasi ile yat yapiminin ve buna bagli olarak gelisecek sektörlerin bilimsel veriler isiginda tekrar canlandirilmasi, ekonomik alanda söz sahibi olunacak bir noktaya çekilmesi, sektörde çalisanlarin sorunlarinin canli tutularak her zaman gündem maddesi yapilmasi ve çözüm yollari aranmasi konusunda bundan sonra da üniversitemiz üzerine düsecek her türlü görevi yapmaya hazirdir. Bu isi sadece uzmanlar düzeyinde konusanlarin degil, halkin içinden de bu konuya yakin olabilecek insanlarimizin bu tür faaliyetlere katilmasinda biz çok büyük fayda görürüz. Bu sayede üniversite-halk bulusmasini, sanayiye ve ekonomiye en üst düzeyde katki saglayarak gerçeklestirmis oluruz. Bu çalistayimizin basarili geçecegine ve basarili sonuçlar verecegine inaniyorum.” dedi.

Daha sonra Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mete Gündogan yönetiminde Bati Karadeniz gemi insa ve entegre sanayii sektör analizi sunuldu. Sunumda Mühendislik Fakültesi Gemi Insaat ve Gemi Makineleri Mühendisligi Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Volkan Kirmaci, Bartin Üniversitesinin tanitimini yapti ve çalistayin amaci konusunda bilgi verdi. Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Türkiye’de ve Bati Karadeniz’de gemi insa sektörünün geçmisi hakkinda bilgi verdi. Iktisat Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Sait Ceyhan, yaklasik kirk sirketle gerçeklestirilen arastirma sonuçlarini sundu.

Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi