BARÜ’ye 1. Uluslararası 21. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresinden 5 ödül
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 1. Uluslararası 21. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresinden 5 ödül aldı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 1. Uluslararası 21. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresine 19 sözel bildiri ile katıldı. Kongre kapsamında yapılan değerlendirmeyle açıklanan 30 ödülden 5’i BARÜ’ye verildi.
Kongrede düzenlenen Eğitim Materyali Yarışmasında Doç. Dr. İlknur Dolu’nun danışmanlığında Yakup Önal, Zehra Taşkaya, Sema Nur Savcı ve Fatih Yılmaz’ın “Toplumun Hemşirenin Akılcı İlaç Kullanımındaki Rolüne İlişkin Tutumu ve Akılcı İlaç Kullanımı Bilgi Düzeyi: Kesitsel Çalışma” başlıklı çalışmada geliştirdikleri “Health Gain” oyunu fiziksel eğitim materyali birincilik ödülünü aldı. Öğr. Gör. Dr. Simge Öztürk’ün danışmanlığında Osman Bozdemir, Sefa Kavaklı, Bilal Dalkıran ve Nursena Eren’in “Siber Flört Şiddetinin Toplumsal Cinsiyet Algısı ve Kişilik Özellikleri ile İlişkisi” başlıklı bildirileri ise Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü. Aynı yarışmada Öğr. Gör. Ebru Cirban Ekrem’in danışmanlığında İlayda Yıldırım, Gizem Mutlu, Nisa Ün ve Sümeyra Karadeniz’in “Doğurgan Çağdaki Kadınların Toplumsal Cinsiyet Algısı, Fertilite Farkındalığı ve Üreme Baskısı İlişkisi” başlıklı bildirilerine ise mansiyon ödülü verildi.
Kongrede sunulan sözel bildiriler içerisinde Öğr. Gör. Ebru Cirban Ekrem’in danışmanlığında Sude Uçman, Rümeysa Kabadayı, Mehmetcan Yiğit’in TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Araştırmaları Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen “Hemşirelik Öğrencilerine Verilen Dijital Dünyaya Yönelik Farkındalık Eğitiminin Dijital Okuryazarlık, Dijital Bağımlılık ve Siber Zorbalık Düzeylerine Etkisi” başlıklı araştırmaları mansiyon ödülü almayı başardı. Kongredeki diğer mansiyon ödülü ise Doç. Dr. Hilal Uysal’ın danışmanlığında Mahircan Gökçe, Ayça Karabacak, Emrehan Yiğit ve Özenç Aybek’in “Sigaranın Yarattığı Zararlı Etkileri ve Bırakmanın Önemi Konusunda Video Destekli Eğitimin Sigara Bırakma Üzerine Etkisi” başlıklı araştırmalarına geldi.
Öğrencileri ve öğretim elemanlarını tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Sadece bugünü değil, yarınları da düşünerek çıktığımız gelecek yolculuğunda hep daha iyisini amaçlıyoruz. Bu yolculuğumuzda bize eşlik eden öğrencilerimizi tüm çalışmalarımızın merkezine alarak nitelikli bireyler olarak mezun etmenin gayreti içerisindeyiz. Üniversitemizi, Türkiye’nin en fazla TÜBİTAK 2209 projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri yapan öğrencilerimizin yüksek bir bilinçle elde ettikleri başarılarla gururlanıyoruz. Her bir öğrencimizi bu süreçteki gayretleri için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Gençlerimizi yarınlara hazırlama konusundaki hassasiyetleri için Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sevim Çelik ile birlikte akademik ve idari insan kaynağımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.