BARÜ’den uzman ekip ve gönüllüler deprem bölgesindeki çalışmalara katılıyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin ardından arama kurtarma ve yardım koordinasyon çalışmalarına katılmak üzere Bartın Üniversitesinden (BARÜ) 43 kişilik ekip Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye de çalışmalara katılıyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen merkez üssü Kahramanmaraş olan Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay gibi illerde hissedilen depremlerin ardından arama kurtarma ve yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Ekipler arama kurtarma çalışmalarına katılıyor

Bu kapsamda bölgedeki çalışmalara destek olmak amacıyla Bartın Üniversitesinden (BARÜ) ekipler saha çalışmalarına katılıyor. Kahramanmaraş bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında yer alan ekipler AFAD ve UMKE koordinasyonunda enkaz altında kalan vatandaşları sağlıklı bir şekilde çıkarmak için büyük gayret gösteriyor.

BARÜ’den bir öğretim üyesi ve iki mühendis ise hasar tespit çalışmalarına katılmaları için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bildirilerek gerekli görülmesi halinde depremden etkilenen bölgelere gönderilmesi için görevlendirildi.

BARÜ’lüler depremden etkilenen illerde umut oluyor

Ayrıca BARÜ mezunları ve öğrencileri AFAD, KIZILAY ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde yürüttükleri faaliyetlerle yaraları sarmayı çalışıyor. Depremden etkilenen vatandaşlara yardımcı olmak için mücadele veren ekipler aynı zamanda “BARÜ Destek Masası” ile kendilerine iletilen adreslere de ulaşıyor. Arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere her türlü ihtiyaca cevap vermeye çalışan BARÜ’lüler gönüllülük faaliyetlerinde umut olmaya devam ediyor. Ayrıca çalışmalara katılan gönüllüler deprem bölgesindeki öğrenci ve mezunların adreslerine de ulaşarak destek vermeye devam ediyor.







Vali Arslan, Rektör Akkaya’yı ziyaret etti BARÜ’lü öğrenciler “Yarının Teknoloji Liderleri” arasında yerini aldı Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Şahin’den Rektör Akkaya’ya ziyaret BARÜ Teknopark projesinde yeni aşamalar ele alındı BARÜ Rektörü Akkaya’dan il protokolüne ziyaret BARÜ’de devir teslim töreni: Prof. Dr. Ahmet Akkaya göreve başladı BARÜ’de Geleneksel Kariyer Günleri heyecanı yaşandı BARÜ, Antarktika’da insan sağlığı için araştırmalar yürütecek BARÜ Erkek Güreş Takımı, Türkiye üçüncüsü oldu BARÜ’de İlahiyat Fakültesi kuruldu