BARÜ’de Dr. Şeyma Çağlar Özhan, “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü” aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Fen Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Çağlar Özhan, “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri” kapsamında Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) TEKNOFEST kapsamında düzenlediği “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri” sahiplerini buldu. Alanında özgün tematik konular içeren Türkiye kaynaklı üretilmiş doktora tezleri, Ödül Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilerek dereceye girenler açıklandı.

Böylece Bartın Üniversitesi (BARÜ) Fen Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Çağlar Özhan’ın Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde tamamladığı “Öğretmen Adaylarının Yürütücü İşlev Becerilerinin Ayrık Duygular ile Etkileşiminin Bilgisayar Simülasyonu Ortamında İncelenmesi” başlıklı tezine Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında üçüncülük ödülü verildi. Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Çağlar Özhan’a ödülü, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFEST’te verilecek.

Ortak geleceğimize değer katma yolculuğunda elde ettiği başarıdan dolayı tebriklerini ileten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Üniversite olarak ‘Birlikte Başarıyoruz’ anlayışıyla ülkemizin gelişimine değer katmayı hedefliyoruz. Tüm paydaşlarımızla birlikte çıktığımız gelecek yolculuğunda hep daha iyisini hedefliyoruz. Bu gayretlerimize özverili çalışmalarıyla katkı sunan Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Çağlar Özhan ve doktora tez jüri üyelerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Kurumsal ilerleyişimizde sundukları katkı dolayısıyla Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Karakaş ile Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Yarınlarımıza değer katma yolculuğunda bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve etki değeri yüksek bilimsel çalışmaları özendirmek hedefiyle öncü çalışmalar yapan TÜBA’nın değerli başkanı Prof. Dr. Sayın Muzaffer Şeker hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bilim üreten ve teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefiyle yetişmiş insan kapasitesini artırmaya yönelik önemli bir motivasyon olan TEKNOFEST’in düzenlenmesinde emeği geçen T3 Vakfı’na, Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’a ve tüm bileşenlerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

2021 yılından bu yana bilim insanlarına takdim edilen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü’ne; teknoloji ve tasarım, yapay zeka, makine öğrenmesi, otonom sistemler, robotik ve mekatronik sistemler, modelleme ve simülasyon teknolojileri, enerji, hibrit ve elektrikli araç teknolojileri, hava, uzay ve insansız sualtı sistemlerine yönelik teknolojiler, bilgi ve iletişim teknolojileri, siber güvenlik ve kriptoloji, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri ve biyoteknoloji, Milli Teknoloji Hamlesi'nin uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları, güvenlik politikaları konu başlıklarını içeren doktora tezlerinin yazarları başvurdu. Ödül miktarı Akademi Konseyi tarafından 2024 yılı için; birinci olan tez yazarına 75.000, ikinciye 60.000 ve üçüncüye ise 50.000 Türk Lirası olarak belirlendi.


Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan / Grafik: Gamze Aydın

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü


BARÜ’de ‘Ahilik Teşkilatı ve Önemi’ konuşuldu BARÜ’nün projesiyle endüstriyel atıklardan enerji depolama cihazları üretilecek BARÜ’de Dr. Şeyma Çağlar Özhan, “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü” aldı BARÜ’den 14 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde BARÜ’ye enerji verimliliğinde “Üstün Başarı Belgesi” verildi Rektör Uzun’dan, Gazi Üniversitesi Rektörü Ünal’a hayırlı olsun ziyareti Rektör Uzun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’ı ziyaret etti BARÜ’lüler hayallerini gökyüzüne ateşledi BARÜ, bölgenin tek eğitim merkezinde ilk yardım alanında eğiticileri yetiştiriyor BARÜ, 16 üniversiteden öğrencilere iklim değişikliği eğitimleri veriyor