BARÜ’de Türk şiirinin dünü ve bugünü konuşuldu
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) gerçekleştirilen etkinlikte
geçmişten günümüze Türk şiirinin yaşadığı değişim süreci farklı boyutlarıyla anlatıldı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri ‘BARÜFEST’ kapsamında “Türk Şiiri ve Günümüz” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü BARÜ Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Öner yaptı. Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baki Asiltürk’ün konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide, Türk şiirinin tarihsel gelişimi ele alınarak günümüzdeki durumu değerlendirildi.
Etkinliğin açılışında konuşan Doç. Dr. Öner, Türk şiirinin yaşadığı değişim sürecinin farklı perspektiflerden ele alınacağını vurgulayarak edebiyat tarihi açısından yol gösterici ve ufuk açıcı bilgiler edineceklerini belirtti.
Prof. Dr. Asiltürk, gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek çeşitli alanlardaki çalışmalarından, şiir yazarken ilham aldığı kaynaklardan ve eserlerinden bahsetti.
Türk şiirinin değişimini etkileyen pek çok unsurun da olduğunu ifade eden Asiltürk, “Edebiyat tarihinde yaşanan dönemler ve sanat akımları şiirin de farklı şekillerde değerlendirilmesine yol açar Görsel bir imge olan şiir, dönemin değişen dinamiklerine göre yeniden şekillenir. Bu yüzden yazar ve şairlerin içinde yaşadıkları dönemi hatta geleceği okuyabilecek bir düşünce yapısına sahip olması, ciddi bir adanmışlık ile eserlerini oluşturması gerekir” diye konuştu.
Akademisyenler, öğrenciler ve edebiyatseverler tarafından ilgiyle takip edilen etkinlik, Asiltürk’ün “Sevgilim, Çocukluğum” adlı şiirini okuması ile son buldu.
Haber: Fatmanur Eriklioğlu / Fotoğraf: Selman Akça
BARÜ İletişim Koordinatörlüğü
Haber: Fatmanur Eriklioğlu / Fotoğraf: Selman Akça
BARÜ İletişim Koordinatörlüğü